7x de mooiste plekken in Europa om te bezoeken

7x de mooiste plekken in Europa om te bezoeken

Je hoeft echt niet buiten Europa om adembenemende plekken te bezoeken. Die vind je namelijk ook bij onze buurlanden. Van prachtige kastelen tot diepe kloven. Europa heeft meer dan je denkt en dat blijkt maar weer uit dit lijstje van mooiste plekken in Europa. Welke ga jij als eerst bezoeken? 

1. Sintra - Portugal

Ben je in Lissabon dan mag je een bezoek aan Sintra absoluut niet overslaan. Iedereen die hier is geweest zal beamen dat deze plek zeker thuishoort in dit rijtje van mooiste plekken in Europa. Sinds 1995 vind je deze plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verwonder je over de prachtige paleizen, kastelen en tuinen. De nummer 1 in Sintra is Palácio de Pena, die ook zeker niet te missen is door de prachtige kleuren. Lees hier alles over Sintra.

2. Fjaðrárgljúfur - IJsland

De mooiste kloof van IJsland, maar ook één van de mooiste plekken in Europa. IJsland is een heel bijzonder land, dat ook wel bekend staat als ’the land of fire and ice’ en dat zie je. Deze kloof is 2 kilometer lang en kan je boven- of onderlangs bewandelen. Op het laatste stuk boven heb je een uitkijkpunt vanwaar je dwars door de kloof heen kan kijken. Zo’n plek als dit kom je maar zelden tegen in Europa. Bekijk hier alle tips voor IJsland

Ontdek deze mooiste plekken in Europa

3. Mont Saint-Michel - Frankrijk

Mont Saint-Michel is een eiland in Normandië waar je de burcht kan bewonderen. En jij bent niet de enige, want jaarlijks komen hier 3 miljoen mensen op af. Kom je vroeg in de ochtend of juist later op de dag dan heb je buiten het hoogseizoen de kans om deze prachtige plek voor jezelf te hebben. Bewonder het niet alleen van buiten, maar wandel ook door de burcht heen en zie de huisjes, winkels en restaurants. Lees hier alles over een bezoek aan Mont Saint-Michel

4. Slot Neuschwanstein - Duitsland

In Duitsland vind je heel wat indrukwekkende kastelen, maar Slot Neuschwanstein spant de kroon. Dit kasteel is gebouwd op een berg en het is zelfs zo mooi en indrukwekkend dat Disneyland hun kastelen erop gebaseerd heeft. Misschien ook niet zo gek dat het nogal sprookjesachtig en theatraal overkomt, want het is in de 19e eeuw ontworpen door theaterarchitect en decorontwerpen Christian Jank in opdracht van Lodewijck II. Dit is werkelijk één van de mooiste plekken in Europa, die je zeker niet wilt missen! Volg deze 10-daagse roadtrip door Duitsland langs Slot Neuschwanstein. 

verborgen parel van Europa bezoeken

5. Waddeneilanden - Nederland

Als Nederlander onderschatten wij ons eigen land best vaak. We willen liever naar onze buren zoals Spanje of Portugal en vergeten daardoor helemaal dat Nederland ook prachtige plekken heeft. En één daarvan is de Waddeneilanden. Zo heeft Terschelling het grootste strand, Vlieland het schoonste zand, kan je op Ameland de melkweg zien en vergeet vooral het wadlopen niet dat een heel bijzondere ervaring is. Lees hier alles over eilandhoppen in Nederland

6. Cinque Terre - Italië

Deze vijf dorpjes in Italië zijn gebouwd op een rots aan de zee. Een geweldige plek om te zijn en helemaal tot rust te komen. Mits je buiten het hoogseizoen bent, want anders is het hier veel te druk. Neem een duik bij Monterosso al Mare, wandel door de smalle straten van Corniglia en bewandel de weg van de liefde vanaf Riomaggiore. Lees hier alles over een bezoek aan Cinque Terre.

6x plekken in europa om te bezoeken
mooiste plek van Europa bezoeken

7. Blausee - Zwitserland

Zwitserland barst van de prachtige plekken en daarom was het maar moeilijk kiezen welke er in dit rijtje zou komen. De Blausee in Zwitserland is een kraakhelder meer waar je de forellen ziet zwemmen. Wat deze plek alleen minder mooi maakt is de hoeveelheid toeristen. Wees er dus vroeg bij of bezoek deze plek in alle rust buiten het hoogseizoen. Loop langs het water tussen de hoge bomen en geniet! Lees hier meer over al het moois dat Zwitserland te bieden heeft. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *