De 7 beste reisfilms op een rijtje

De 7 beste reisfilms op een rijtje

De 7 beste reisfilms die je gezien moet hebben! Ben je al een tijdje niet op reis geweest maar wil je je toch even wanen in een andere wereld? Ga er dan lekker voor zitten want hier een lijst van 7 reisfilms voor heel veel kijk- en een ook reisplezier! 

Charlie's Country

Charlie’s Country gaat over een aborigional in Australië, genaamd Charlie, en hoe hij strijdt om te kunnen leven als een aborigional. Met deze film bekijk je hoe de aborigionals zich moeten aanpassen aan de moderne cultuur en hoe dat ten kosten gaat van hun eigen levensstijl. Een echte aanrader voor iedereen die naar Australië gaat of al is geweest. De film is gemaakt door de Nederlandse Australiër; Rolf de Heer met David Gulpill in de hoofdrol.

Tracks

Om nog even in de Australische sferen te blijven: Tracks. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson. Je ziet de reis van Robyn door de Australische woenstijn met haar 3 kamelen. In de 9 maanden die ze daarover doet, zie je wat ze allemaal meemaakt tijdens haar reis. Het verhaal van Robyn Davidson wordt gespeeld door Mia Wasikowska.

The Bucket List

In deze geweldige film zie je het verhaal van de twee mannen: Carter (Morgan Freeman) en Edward (Jack Nicholson) die terminaal ziek zijn. Before they kick the bucket, gaan we alles af van hun Bucket List. Een komische film die je zeker gezien moet hebben. 

Eat Pray Love

Eat Pray Love mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Een film gebaseerd op het verhaal van Elizabeth Gilbert, met in de hoofdrol Julia Robert, die op zoek gaat naar zichzelf. Dat doet ze in stijl in Italië, waar ze naar hartelust geniet van het eten, de taal en de cultuur. Ze zet haar reis voort in India waar ze mediteert en tot slot sluit ze haar reis af in Bali. 

Wild

Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon, gaat de Pacifc Crest Trail lopen van wel 4286 km. Tijdens deze trail verwerkt ze haar scheiding, het overlijden van haar moeder en haar eigen roekeloze gedrag. Na deze film wil jij ook jij gegarandeerd ook je wandelschoenen uit de kast pakken. 

Adrift

Adrift is gebaseerd op het boek: Red Sky in Mourning en beschrijft het waargebeurde verhaal van Tami Oldham Ashcraft. Tami wordt gespeeld door Sheilene Woodley. Tami reist de wereld rond en loopt Richard, gespeel door Sam Claflin, tegen het lijf in Tahiti. Sam krijgt een bod om een jacht naar California te varen en neemt Tami mee. Tijdens hun zeiltocht varen ze een zware storm in. Hoe loopt het af?

The Climb

Voor de liefde beklimt Samy, gespeeld door Ahmed Sylla, de Mount Everest. Zonder ervaring start hij deze tocht. Komt hij terug om het verhaal na te vertellen en Nadia te laten weten hoeveel hij van haar houdt? 

Leuk om te lezen

Dingen om te doen op
Vlieland

6x heerlijk ontbijten in
Rotterdam

Wadlopen in
Nederland

2 reacties op “De 7 beste reisfilms”

  1. Hoi! Wat zou je ervan vinden om iets over Musjroom te schrijven? Musjroom is een uniek en voordelig boekingsplatform waarbij de accommodaties aangeboden worden door lokale verhuurders! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *