7 reisfilms die je
zeker moet zien

7 reisfilms die je zeker moet zien

Deze 7 reisfilms moet je hebben gezien! Ben je al een tijdje niet op reis geweest maar wil je je toch even wanen in een andere wereld? Deze reisfilms nemen je mee naar de outback van Australië, de ruige zee over in een zeilboot en de Mount Everest op. Ga er lekker voor zitten want hier een lijst van 7 reisfilms voor heel veel kijk- en ook een beetje reisplezier! 

1. Charlie's Country

De reisfilm Charlie’s Country gaat over een aboriginal in Australië, genaamd Charlie, en hoe hij strijdt om te kunnen leven als aboriginal. Met deze film bekijk je hoe de aboriginals in Australië zich moeten aanpassen aan de moderne cultuur en hoe dat ten koste gaat van hun eigen levensstijl. Een echte aanrader voor iedereen die naar Australië gaat of al is geweest. De film is gemaakt door de Nederlandse Australiër; Rolf de Heer met David Gulpill in de hoofdrol.

2. Tracks

Om nog even in de Australische sferen te blijven: Tracks. Deze reisfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson. Je ziet de reis van Robyn door de Australische woestijn met haar 3 kamelen. In de 9 maanden die ze daarover doet, zie je wat ze allemaal meemaakt tijdens haar reis. Het verhaal van Robyn Davidson wordt gespeeld door Mia Wasikowska. Gegarandeerd dat je na het zien van deze reisfilm ook een walkabout wil maken door de Australische woestijn. 

3. The Bucket List

In deze geweldige film zie je het verhaal van de twee mannen: Carter (Morgan Freeman) en Edward (Jack Nicholson) die terminaal ziek zijn. Before they kick the bucket, gaan we alles af van hun Bucket List. Een komische film die je zeker gezien moet hebben als je zelf al een tijdje niet op reis bent geweest. Deze mannen beklimmen de Mount Everest, gaan naar Afrika en ontdekken nog veel meer tijdens hun reizen. Een reisfilm met humor en veel wat verschillende bestemmingen.  

4. Eat Pray Love

Eat Pray Love mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst van reisfilms. Een film gebaseerd op het verhaal van Elizabeth Gilbert, met in de hoofdrol Julia Robert die op zoek gaat naar zichzelf. Dat doet ze in stijl in Italië, waar ze naar hartenlust geniet van het eten, de taal en de cultuur. Ze zet haar reis voort in India waar ze mediteert en tot slot sluit ze haar reis af in Bali. Tijdens haar reizen leert ze bijzondere mensen kennen. Een heerlijke reisfilm voor de vrijdagavond. 

5. Wild

Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon, gaat in deze film de Pacifc Crest Trail lopen van wel 4286 km. Tijdens deze trail verwerkt ze haar scheiding, het overlijden van haar moeder en haar eigen roekeloze gedrag. Na deze film wil jij ook die wandelschoenen uit de kast pakken en een flinke wandeling maken.  

6. Adrift

De reisfilm Adrift is gebaseerd op het boek: Red Sky in Mourning en beschrijft het waargebeurde verhaal van Tami Oldham Ashcraft. Tami wordt gespeeld door Sheilene Woodley. Ze reist de wereld rond en loopt Richard, gespeeld door Sam Claflin, tegen het lijf in Tahiti. Sam krijgt een bod om een jacht naar California te varen en neemt Tami mee. Tijdens hun zeiltocht varen ze een zware storm in. Hoe loopt dit af?

7. The Climb

Voor de liefde beklimt de Franse Samy, gespeeld door Ahmed Sylla, de Mount Everest. Zonder ervaring start hij deze tocht en komt daardoor flink wat tegenslagen tegen onderweg. Komt hij terug om het verhaal na te vertellen en Nadia te laten weten hoeveel hij van haar houdt? 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

2 reacties op “7x de beste reisfilms die je zeker moet zien”

  1. Hoi! Wat zou je ervan vinden om iets over Musjroom te schrijven? Musjroom is een uniek en voordelig boekingsplatform waarbij de accommodaties aangeboden worden door lokale verhuurders! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *