6 podcasts over reizen
die je zeker moet luisteren

6 podcasts over reizen die je zeker moet luisteren

Met deze 6 reispodcasts luister je jezelf naar verre avonturen. In deze coronatijd is er niet zoveel spannends te beleven. We kijken een serie op Netflix, proberen een stukje te wandelen en lezen af en toe misschien een boek. Het reizen wordt gemist en daarom kunnen we het misschien beter maar ‘in huis halen’. Met deze podscasts over reizen waan je je even in India, in de bossen van Mongolië en leer je meer over het leven van onze piloten Bart en Jimmy. Reis met deze verhalen mee vanuit je bank in Nederland. 

Solo reizen de Podcast

Mijn favoriete podcast waarin Liesbeth Rasker in gesprek gaat met soloreizigers die avontuurlijke, spannende en hele verre soloreizen hebben gemaakt en hun verhaal daarover delen. Soloreizen? Waarom is dat zo leuk en wat komt er allemaal bij kijken? Een podcast in samenwerking met KILROY waarin je luistert naar de grootse reizen van Hinke, hoe Marleen twee jaar lang bij mensen thuis sliep die ze onderweg leerde kennen en hoe Engelien met MS haar bucketlist reis maakte. Luister naar deze geweldige verhalen en wordt heel wat tips en levenslessen rijker. 

Beluister Solo reizen de Podcast op Spotify.

BNR Goede Reispodcast

Met deze podcast kan je even flink genieten want er zijn al 21 afleveringen. Alleen al het luisteren naar de teaser aflevering zorgt ervoor dat je zin krijgt om te ontdekken en de eerst volgende trein te pakken naar een verre bestemming. Duurzaam toerisme, bestaat dat eigenlijk wel? Marjolein Koster die in de voetsporen treedt van Dhr. P wat heel anders uitpakt. De rechterhand van Jimmy Nelson, Kieke van Maarschalkerwaart, praat over de Jimmy Nelson Foundation en waarom is er skischaamte? Een hele brede podcast met verhalen, tips, inspiratie en onderwerpen die je aan het denken zet. 

Beluister de BNR Goede Reispodcast op Spotify.

podcast over reizen - travelnote

Pilotenpraat

Je zit in het vliegtuig en bent bij binnenkomst langs de cockpit gelopen. Vraag jij je soms ook wel eens af: wat gebeurt daar allemaal? Wie zijn die piloten eigenlijk? In de podcast Pilotenpraat luister je naar de twee piloten Bart Buitenhuis en Jimmy Hokkeling over het leven van een piloot, gastsprekers over het leven van een stewardess, vliegangst en de PilotTwins. Wist je bijvoorbeeld dat 10% van de piloten vrouw is? Luister terwijl deze twee mannen vol passie en plezier over hun vak vertellen en de gastsprekers hun verhalen en ervaringen delen. 

Beluister de podcast Pilotenpraat op Spotify. 

De Spannendste Reisverhalen

Onder andere Katja Schuurman en Pauline Wingelaar vertellen in deze podcast van TUI over hun reisverhalen. Katja Schuurman die alleen op reis ging na haar scheiding, hoe Pauline zwanger op vakantie ging en met een baby weer thuiskwam en hoe Nikki op vakantie ging naar Zwitserland met iemand die ze nog nooit had ontmoet. 

Beluister hier de podcast Spannendste Reisverhalen op Spotify

Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

Deze podcast voor avontuurlijke vrouwen is om vrouwen te inspireren een avontuurlijker leven te leiden. Je hart volgen, de natuur ingaan, emigreren naar een ander land, fietsen over de mooiste plekken ter wereld en wandelen in je eentje zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen in deze 30 afleveringen van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen. Ook een avontuurlijker leven willen leiden? Dan is deze podcast zeker iets voor jou! 

Beluister de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen op Spotify.

Columbus Travel Podcast

In deze podcast (voornamelijk audiorapportages) word je meegenomen naar verre landen en plekken zoals Hongkong, onontdekte delen van Cappadocië en het grootste bos ter wereld in Mongolië. Ook gaat Louise ten Have de strijd aan met de angst om als vrouw alleen te reizen, krijg je tips om je reisfotografie te verbeteren en hoe je in nauw contact kan zijn met de elementen in Ierland. Je bent echt even op reis als je naar deze podcast luistert. 

Beluister de Columbus Travel Podcast via Spotify

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *