Ontdek Zürich in een dag

Ontdek Zürich in een dag

Ontdek Zürich in een dag met deze leuke tips. Lees hier over een aantal plekken waar je waarschijnlijk het bestaan nog niet vanaf wist. Zürich is een prachtig oude stad en ook één van de duurste ter wereld. Met deze tips kan je jouw dagje Zürich zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Veel plezier met het ontdekken van de grootste stad in Zwitserland!

1. Meer van Zürich

Het meer van Zürich dat maar liefst 40 kilometer lang is, is een geliefde plek om langs te wandelen. Wandel door het Arboretum over de brug de stad in. Kijk over het meer en zie allerlei zwanen en boten. In de avond dobberen de zeilbootjes in het maanlicht, terwijl de fontein verlicht wordt. In het meer kan je zwemmen langs de kant of neem een duik in Seebad Enge. Aan het oosteinde van het meer vind je de rozenstad Rapperwil met meer dan 15.000 struiken van 600 verschillende soorten rozen.      

Reisblog - atravelnote - Zürich ontdekken
activiteiten zurich zwitserland - reisblog

2. Bezoek de Altstadt

Altstadt is de oude stad van Zürich waar je je ogen uitkijkt. Klein winkeltjes, smalle klinkerstraatjes en huizen in allerlei kleuren. Wandel door de wijk Niederhof en de Augustinerstrasse voor een sprookjesachtig beeld van Zürich. 

3. Winkelstraat

De Bahnhofstrasse is dé winkelstraat van Zürich en ook één van de duurste ter wereld. Het is daarom misschien verstandig om je portemonnee thuis te laten als je deze straat bezoekt. Dat deze straat de duurste ter wereld is zie je niet alleen aan de winkels, maar ook aan de dure auto’s die je op elke hoek ziet staan. In de wijk Schipfe langs de Limmat vind je allerlei leuke boutiques met een breed aanbod.

Altstadt Zürich - reisblog a travel note

4. Markthalle Viadukt

Het is tijd voor de lunch en daar is Markthalle Viadukt een geschikte plek voor. Zürich behoort tot een van de duurste steden ter wereld, maar bij deze markthal krijg je veel voor weinig. Binnen vind je verschillende kraampjes en winkels die iets lekkers bieden. Kies je voor Italiaans of toch iets lokaals? Wanneer je iets hebt uitgekozen kan je dit buiten aan een bankje opeten. 

5. Museum bezoek

Door een museum te bezoeken in Zürich kan je meer leren van de geschiedenis en het land. Zürich heeft een groot aanbod aan museum, waarvan een aantal alleen al voor het gebouw een bezoek waard zijn. Je hebt de keus uit 43 soorten musea die allemaal heel verschillend zijn. Wil je meer weten van Zwitserland bezoek dan het SWISS National Museum. Dit museum is van de buitenkant een soort kasteel, dus zelfs als je geen interesse hebt, is het leuk om hier even rond te lopen. Je kan een gratis bezoek brengen aan het Zoologica Museum. Met de Zürich City Pass kan je gratis of tegen een gereduceerd tarief naar het museum, kan je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en kan je en korte boottocht nemen over de Lammat. 

6. Botanische tuin

Gelegen aan de universiteit van Zürich vind je de botanische tuin. Deze tuin heeft een regenwoud, woestijn en oerwoud. Iets waarvan veel mensen het bestaan niet weten. Aan het eind van de tuin zie je drie grote bolvormige kassen. In de eerste bol kom je terecht in het oerwoud met hoge bomen en planten. Wanneer je verder loopt bevind je je in de woestijn met oranje zand en cactussen. Tot slot beland je in het regenwoud waar je een vijver hebt met vissen. In totaal vind je hier meer dan 9000 soorten planten. Met een grootte van 53.000 m2 meter kan je hier zeker goed ronddwalen.

7. Frau Gerolds Garten

De Frau Gerold Garten is een super leuke plek om nog een drankje of hapje te doen. Een sfeervolle tuin vol bloemen en foodtrucks. Daarnaast vind je hier ook een aantal winkels waar je zeker een kijkje moet nemen. Neem plaats aan een van de picknicktafels en geniet van de kleurrijke planten om je heen die je misschien wel terugvindt in je gerecht. 

Frau Gerolds Garten - Zurich tips

8. Kaasfondue bij Lé Dézalay

Wanneer je in Zwitersland bent moet je natuurlijk ook het Zwitserse eten proeven. Na een dagje Zürich te hebben verkend is het tijd voor kaasfondue bij Lé Dézalay. Dit restaurant is gespecialiseerd in kaasfondue en dat proef je. Met een kaasfonduepan in het midden, brood en groente erbij, in de ene hand een goed glas wijn en tegenover je leuk gezelschap heb je een avond om nooit te vergeten. Lé Dézalay is gelegen in een steegje vlakbij de Limmat in een oude kelder.

9. Dichtbij Zürich: Bruno Weber Park

Het Bruno Weber Park ligt op 25 minuten rijden vanaf het centrum. Dit beeldenpark is ontworpen door Bruno Weber. Met dit sculpturenpark wilde Bruno een droomwereld creëren van zijn eigen visie op de mens, natuur en het leefmilieu. Bij de ingang wordt je verwelkomd door een 12 meter hoge toren en kan je wandelen over 15.000 vierkante meter grond. Alleen op woensdag, zaterdag en zondag is het park geopend voor bezoekers. Een ticket voor een volwassene kost 17 euro. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *