8 beste cocktailbars van Rotterdam

8 beste cocktailbars van Rotterdam

Deze beste cocktailbars van Rotterdam zijn zeker een bezoek waard! Niet alleen drink je hier de lekkerste drankjes, je geniet ook van de fijne sfeer. Laat je bij Botanero meenemen naar Latijns-Amerika, bij Calaboose ga je naar Indonesië en bij Dr. treedt je binnen bij the beste kept secret cocktailbar van Rotterdam. Welke je ook kiest, het wordt een geslaagde avond! 

1. Botanero

Niet voor niets is deze cocktailbar in Rotterdam uitgeroepen tot ‘Beste cocktailbar van het jaar 2022’. Dat legt de lat natuurlijk gelijk hoog en gelukkig word je hier ook zeker niet teleurgesteld. Bij Botanero proef je de sfeer van Latijns-Amerika. Neem plaats en krijg de lekkerste cocktails geserveerd en heerlijke hapjes voorgeschoteld. De hapjes worden huisgemaakt, dus niks geen kant-en-klare borrelsnacks uit de oven. Hier geniet je van taco’s, churros en nachos, terwijl je sipt aan je Old Fashioned, Margarita of Negroni. Dat kan niet alleen binnen, maar ook heerlijk op het terras buiten in de zon. Dat is nog eens genieten!

cocktails drinken Rotterdam

2. The Rumah

Deze cocktailbar in Rotterdam vind je op de Oude Binnenweg. In 2020 zijn ze benoemd tot Favoriete Nieuwkomer door De Buik van Rotterdam. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Cocktailbar The Rumah is klein wat het extra gezellig maakt. Van de cocktails kan je geen genoeg krijgen, net als de sfeer. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een cocktailbar met persoonlijkheid, een praatje wil maken met de barman en natuurlijk voor geweldige mixed drinks.

Rotterdam beste cocktailbars

3. New York Basement

Cocktailbar New York Basement (NYB) neemt je terug in de tijd. Hier begeef je je namelijk in het oude New York van de jaren ’20 – ’30. Bij NYB is het allemaal een stukje chiquer dan je van een Rotterdamse cocktailbar gewend bent. Niet alleen krijg je hier een spannende cocktail voor je neus, de gerechten hier zijn ook niet mis. Op het gebied van cocktails vind je hier de klassiekers, met een eigen draai eraan.

4. Amehoela

Kijk eens wat een plaatje! Bij Amehoela hoef je je in elk geval niet te vervelen, want bij het interieur kijk je al je ogen uit. Daar kom je natuurlijk niet voor, maar is bij deze cocktailbar een echte sfeermaker. Het interieur, maar ook de naam, gaan voor een tropische vibe. En die vibe wordt helemaal afgemaakt met een tropische cocktail in de hand. Neem plaats aan de bar, een tafel of buiten op het terras. Ga je voor een fel gele cocktail met passievrucht erin, of kies je voor een cocktail geserveerd in een kokosnoot? Tropisch genieten doe je zeker, bij deze Rotterdamse cocktailbar.

Cocktails drinken Amehoela Rotterdam

5. Williams Canteen

Williams Canteen is niet alleen een cocktailbar, je kan hier ook ontbijten, lekker lunchen en zelfs dineren. Je kan hier kiezen uit maar liefst 23 cocktails, waarvan 4 non-alcohol. Hier drink je niet de standaard Moijto of Martini. Bij deze cocktailbar gingen ze buiten het boekje en kies je voor een Pear Pressure, Cosmo on the Rocks of een Blackberried Alive. Een leuke cocktailbar in Rotterdam, waar je zeker een gezellige avond zal hebben.

6. Dr.

Cocktailbar Dr. in Rotterdam is ook wel ‘the best kept secret’. Deze cocktailbar staat helemaal in het teken van zijn patiënten en deze het beste medicijn geven. De medicijnkast bestaat uit bijzondere cocktails waaruit je kan kiezen. Op een geheime locatie in Rotterdam vind je deze dokter, waar je uitsluiten naar binnen kan met een recept voor jouw behandeling. Ga een bijzondere ervaring tegemoet bij deze Dr.

7. Spikizi Bar

In een zijstraat van de Witte de Withstraat vind je cocktailbar Spikizi. Bij deze cocktailbar in Rotterdam geniet je van de klassiekers zoals een Cosmopolitan, Martini of een Long Island Iced Tea, maar ook een aantal met een eigen draai eraan, zoals een Lapu Lapu, Creolo of Aviation. Een gezellig, kleine bar waar je luistert naar fijne muziek, geniet van goed gezelschap en dorst lest met een heerlijke cocktail.

8. Calaboose

Alleen al de buitenkant van Calaboose oogt een beetje mysterieus. Deze cocktailbar vind je in Kralingen en is opgericht door de eigenaar van cocktailbar Dr. en de Satéman. Zij hebben hun krachten gebundeld en zijn uitgekomen op dit Indonesische restaurant en cocktailbar met een mysterieuze touche. De cocktails zijn tropische, fruitig en kleurrijk en nemen je mee naar een Indonesisch eiland. Drink hier een cocktail en krijg gelijk een tropisch vakantiegevoel.
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *