15x de leukste boeken
voor op vakantie

15x de leukste boeken voor op vakantie

Ik pak mijn koffer en ik neem mee: de leukste boeken voor op vakantie. Want hoe lekker is het als je aan het strand ligt of in je hangmat met een goed boek. Kom helemaal tot rust en lees alles over verre reizen rond de wereld, vrouwen die kiezen voor een nomadisch bestaan of over inheemse volkeren. Hier een aantal heerlijke boeken om bij weg te dromen en allemaal waar gebeurd. Je kan ze natuurlijk online bestellen, maar wat beter is voor de lokale economie én het milieu is als je even naar die boekwinkel loopt bij jou om de hoek.

Het Zoutpad - Raynor Winn

Wanneer je van de ene op de andere dag dakloos bent, wat doe je dan? Raynor en haar man Moth besloten om de South West Coast Path te bewandelen. Met vrijwel niks op zak gingen ze op pad om 1,010 kilometer af te leggen. Een indrukwekkend verhaal waarin Raynor in haar boek Het Zoutpad gedetailleerd vertelt hoe de tocht hen verging en welke obstakels ze allemaal tegenkwamen. 

Online te bestellen vanaf 7,99 (e-book & paperback)

Dat nemen ze je nooit meer af - Ben Rutte

Reis in het boek, Dat nemen ze je nooit meer af, mee met het verhaal van Ben en Annemiek Rutte, terwijl zij met hun Blauwe Pinquin de wereld over zeilen. 3 jaar lang zijn ze onderweg en bezoeken de mooiste plekken. In maar liefst 295 bladzijdes hebben zij hun reisverhaal gebundeld. Je hoeft voor dit boek geen kennis te hebben van zeilen, zolang je maar van avontuur houdt. 

Online te bestellen vanaf 7,99 (e-book & paperback)

365 dagen onderweg - Floortje Dessing

Floortje Dessing, welke reislustige kent haar niet. Met haar programma: Floortje op reis, heeft ze heel wat plekken op de wereld bezocht. De geweldigste plekken heeft ze in haar boek gezet, 365 dagen onderweg, waarin je lees over tips, tricks en reisbestemmingen. Bij elke nieuwe bladzijde denk je bij jezelf: hier moet ik naartoe! 

Online te bestellen vanaf 12,99 (paperback)

reisboeken lezen - atravelnote.nl

Mijn leven in de wildernis - Miriam Lancewood

Miriam Lancewood kan je kennen van het programma Floortje naar het einde van de wereld. Hierin zie je Miriam met haar man een wandelroute lopen door Nieuw-Zeeland van het zuiden naar het noorden. Een pittige tocht die je kan lezen in dit boek: Mijn leven in de wildernis.  Het is een bijzonder verhaal waarin je wordt meegenomen naar een minimalistische manier van leven die veel lef vraagt! 

Online te bestellen vanaf 12,99 (e-book & paperback)

Fulltime Avonturier - Tamar Valkenier

In Fulltime Avonturier vertelt Tamar Valkenier over de afgelopen 6 jaar waarin ze van een succesvolle baan naar een vrij leven is gegaan vol avontuur. Op haar 28e bouwde ze haar eigen fiets waarmee ze door Europa is gaan reizen, vervolgens naar Australië vloog en de liefde van haar leven tegen het lijf liep en nog veel meer avonturen in Mongolië en Nieuw-Zeeland. Nadat je dit boek hebt gelezen denk je alleen maar: ik hoop dat er een tweede deel komt! 

Online te bestellen vanaf 9,99 (e-book, luisterboek & paperback)

Australië op blote voeten - Marlo Morgan

Australië op blote voeten is een bijzonder verhaal over een Amerikaanse arts die meereist met Aboriginals door de Australische woestijn. Tijdens haar reis leert ze over de gewoontes en gebruiken van het Aboriginal volk en hoe dat in gaat tegen wat zij normaal vindt. Mooi geschreven en moeilijk weg te leggen. 

Online te bestellen vanaf 9,49 (e-book & paperback)

Wereldwijven - Uitgeverij Grenzenloos

Wil je heel veel reislustige inspiratie opdoen? Dan is het boek Wereldwijven wat voor jou! In dit boek lees je alles over 27 vrouwen die de stap namen om naar het buitenland te reizen om daar hun dromen waar te maken. Lees hoe ze begonnen, wat voor hen obstakels waren en hoe hun dagelijks leven er nu uitziet. Een inspirerend boek die je in een ruk uitleest. 

Online te bestellen vanaf 19,95 (paperback)

Travel notes - boeken voor op reis

Wat er is - Hedwig Wiebes

In het boek, Wat er is, lees je over Hedwig en haar vriend die een camperbusje kopen en hun leven in Amsterdam achterlaten. Ze gaan op reis met hun twee honden door Europa. Je leest voornamelijk Hedwig haar beleving van de reis en hoe ze daar soms mentaal mee worstelt, over hoe zij moet buigen naar de norm en hoe ze dat leert loslaten. Het is een inspirerend verhaal en voor de reizigers onder ons ook zeker herkenbaar. 

Online te bestellen vanaf 9,99 (e-book & paperback) 

Hope - Joshua van Eijndhoven

In het boek Hope van Joshua van Eijndhoven ben je zoet met een verhaal over een 6 jaar lang durende zeiltocht. Tijdens deze tocht lees je hoe hij kan rondkomen van zijn verhalen, zijn liefde leert kennen tijdens zijn reis en alle geweldige avonturen die hij meemaakt terwijl hij leeft op zijn zeilboot Hope. Ik heb het boek in een adem uitgelezen. 

Online te bestellen vanaf 9,99 (e-book & paperback)

Niet alleen - Tim Voors

In Niet Alleen vertelt Tim Voors over zijn wandeltocht van het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland tot aan het Zuidereiland. 3.000 kilometer legde hij af op de Te Araroa Trail. En dit keer niet alleen maar samen met Sunny en Unicorn. Een boek dat niet alleen gaat over een avontuurlijke voettocht, maar ook over vriendschap, minimalisme en een zoektocht naar het geloof. 

Online te bestellen vanaf 6,99 (e-book & paperback) 

Tracks - Robyn Davidson

Tracks is het geweldige verhaal van Robyn Davidson die met haar kamelen door de Australische woestijn reist in 1995. Terwijl veel van haar vrienden en familie haar verlangen om deze reis te maken niet snappen begon zij aan een tocht van 1700 mijl. Onderweg leert ze meer over haar eigen land, de inheemse bewoners en over alleen zijn. Het is een internationale bestseller en verfilmd in 2013. 

Online te bestellen vanaf 7,99 (e-book & paperback)

Dwars door Oceanië - Wouter Deboot

Je ziet wel dat ik gek ben op Australië, maar dat is Wouter Deboot gelukkig ook. Zijn boek Dwars door Oceanië neemt je mee door Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Op zijn fiets legde Wouter 7000 kilometer af en neemt je in dit boek mee tijdens zijn reis. Lees over de mensen die hij onderweg tegenkomt en leer een heel andere kant van het land kennen. Een heerlijk boek dat je in een ruk uitleest en waarvan je zin krijgt om op je fiets te stappen en de wereld te verkennen. 

Online te bestellen vanaf 22,50 (paperback)

Blijven drijven - Vivian Oskam

Mocht je nog geen genoeg hebben van de andere zeilverhalen dan is hier nog een pareltje! In Blijven drijven heeft Vivian Oskam geschreven over haar reis met Bram. Samen verruilden zij hun huis en carrière in voor een leven rond de wereld op hun zeilboot. Onderweg komen ook zij veel obstakels tegen en krijgen ze er zelfs een bemanningslid bij!

Online te bestellen vanaf 7,99 (e-book & paperback)

Eten, bidden, beminnen - Elizabeth Gilbert

Het boek is toch beter, mocht je de film hebben gezien. Eten, bidden, beminnen vertelt het verhaal van Elizabeth Gilbert tijdens de zoektocht naar zichzelf. Ze stapt uit haar ongelukkige huwelijk en gaat vervolgens op reis naar Italië, India en Bali. Ze leert een nieuwe taal, keert zich terug in een tempel en leert een inspirerende medicijnman kennen. Maar de grote vraag is: heeft ze zichzelf teruggevonden na haar reis? 

Online te bestellen vanaf 6,99 (e-book & paperback)

1 jaar, 164 bestemmingen - Carmen Schuurman

Carmen ging op soloreis voor 1 jaar lang en schreef al haar belevenissen in haar boek 1 jaar, 164 bestemmingen. In dit boek lees je alles wat je moet weten voor je zelf aan een soloreis begint. Carmen bezocht heel wat toffe landen en ontmoette heel wat interessante mensen onderweg. Ook als je zelf al bent wezen backpacken is dit boek een aanrader vanwege de herkenbare situaties die je erin terugleest. 

Online te bestellen vanaf 20,99 (paperback)

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.