De 7 leukste boekwinkels van Nederland

De 7 leukste boekwinkels van Nederland

Gek op boeken? Dan zijn deze leukste boekwinkels van Nederland zeker een bezoek waard! Van hele grote boekwinkels waarin je uren kan dwalen, tot kleinere boekwinkels met krakende trappen. Hoe dan ook loop je bij deze boekwinkels de winkel uit met een tas vol nieuw leesvoer!

1. Donner

De Donner boekwinkel in Rotterdam is werkelijk een begrip in deze stad en bestaat al sinds 1912. In 2017 werd de voormalig Rotterdamse bank aan de Lijnbaan het nieuwe pand van de Donner. Je hebt drie etages waar je rond kan struinen op zoek naar het mooiste boek. Ook kan je hier een kop koffie drinken onder het genot van je nieuwe boek of pak er een krantje bij. De Donner is een grote winkel, maar ondanks alle ruimte is het nog steeds een knusse en gezellige boekhandel gebleven. 

Leuke boekwinkels in Nederland - Donner Rotterdam

2. Kleine Kapitein

Ben je in Rotterdam op zoek naar een kinderboek? Dan is boekwinkel De Kleine Kapitein de plek waar je naartoe moet. Hier vind je naast heel wat kinderboeken ook leuk kinderspeelgoed, knutselspullen, baby cadeaus en spelletjes. Zijn de kinderen na al dat winkelen onrustig, dan is er nog een kleine speelhoek te vinden in deze boekwinkel. 

3. Boekwinkel Waterstones

In een prachtig oud gebouw in Amsterdam vind je de Engelstalige boekwinkel Waterstones. Hier kan je je hart ophalen als je houdt van Engelse literatuur. Een kleine boekwinkel met grote ramen en 4 verdiepingen. Een fijne boekwinkel om te bezoeken en rond te snuffelen. 

4. Boekhandel Dominicanen

Sinds 2006 vind je in de voormalig Domincanenkerk in Maastricht boekwinkel Dominicanen. Een prachtige boekwinkel met een ribgewelfd plafond. Hier kijk je werkelijk je ogen uit. Deze boekwinkel behoort niet voor niets tot het rijtje ‘mooiste boekwinkels ter wereld’. Een hele open boekwinkel met verschillende verdiepingen. 

Bezoek deze leuke boekwinkels in Nederland

5. Waanders in de Broeren

In Zwolle vind je in de Broerenkerk sinds 2013 de boekwinkel Waanders in de Broeren. Deze boekwinkel is werkelijk een nummer 1 op de lijst van leukste boekwinkels van Nederland. De boekwinkel bestaat uit vier verdiepingen en zie je zelfs nog het orgel bovenin aan het eind. Heb je je boek gekocht dan kan je nog een kop koffie drinken bij de brasserie aan het eind. 

6. Scheltema

Zeker rond de feestdagen in Scheltema een geweldige boekwinkel om te bezoeken. De gevel is dan versierd alsof het een groot cadeau is of met verlichting van de kerstman. Deze grote boekwinkel heeft heel wat verdiepingen en plekken om rustig te zitten met je boek of krantje. Je kan hier ook een kop koffie drinken en genieten van je nieuwste aankoop. Een fijne boekwinkel in Nederland om eens te bezoeken. 

7x leuke boekwinkels in Nederland - reisblog travelnote

7. Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs

Het is geen boekwinkel maar de bibliotheek in Schiedam in de Korenbeurs is één van de leukste bibliotheken die ik ken. Je bevindt je hier in een ware jungle. Terwijl je ligt op een met gras bekleedde ligstoel kijk je door het glazen dak heen. Het is niet een hele grote bibliotheek, maar zeker wel een hele leuke om te bezoeken. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *