Plekken in Florence die je moet bezoeken

Plekken in Florence die je moet bezoeken

Verdwaal in de straten van Florence en kijk je ogen uit bij de prachtige gebouwen die je hier ziet. Hoe de rijke bankiersfamilie de’ Medici deze stad zo groot heeft kunnen krijgen en hoeveel invloed zij hier hebben gehad zie je goed terug in alles om je heen. Een prachtige stad om te genieten van de architectuur, cultuur en op culinair niveau. Lees hier over de plekken in Florence die je zeker moet bezoeken als je hier bent. 

1. Kathedraal van Florence

De kathedraal van Florence, ook wel Duomo Firenze genoemd, is de op drie na grootste kathedraal van de wereld en moet je zeker bezoeken als je in Florence bent. De officiële naam is in het Italiaans ‘heilige maagd van de bloem’. Het duurde maar liefst 176 jaar voordat de kathedraal helemaal af was. Je kan de kathedraal ook van binnen bekijken. Voor 25 euro heb je een ticket voor Duomo Firenze waarmee je naar binnen kan, maar voor 45 euro kan je ook de koepel in. De koepel was zo lastig te bouwen dat er een wedstrijd voor werd bedacht. Degene die wist hoe hij een grote koepel moest bouwen kreeg 200 gouden florijnen. Filippo Brunelleschi bleek te weten hoe je dit het beste kon doen. 

2. Plein van Florence

Het bekende plein van Florence, Piazza della Signoria. Hier vind je onder andere het stadhuis (Palazzo Vecchio) en Uffizi, wat een van de belangrijkste kunstmusea is ter wereld. Ook kan je een kijkje nemen bij de Neptunus Fontein waarin het hoofd van Cosmo de’ Medici is verwerkt. 

3. Ponte Vecchio

De welbekende brug van Florence over de Arno: de Ponte Vecchio. Deze brug staat bekend om zijn winkeltjes die je op en over de brug vindt. Vandaag vind je er voornamelijk juweliers, maar vroeger zaten hier ook slagers en smeden in. Boven de brug is een gang gemaakt, de Corridoio Vasariano. Deze gang was gemaakt voor de rijke bankiersfamilie de’ Medici om veilig naar de paleizen te kunnen lopen, zonder dat ze over straat hoefden. Zeker een must om te bezoeken als je in Florence bent. 

Wat je niet mag missen in Florence - travel note

4. Boboli tuinen

Tijdens jouw bezoek aan Florence mag je de Boboli tuinen zeker niet overslaan. Achter Palazzo Pitti vind je de Boboli tuinen die zijn naam te danken heeft aan de familie Borgolo die daar als eerst een stuk grond hadden. Vervolgens kocht Luca Pitti een stuk grond en kwam het later in handen van de familie de’ Medici. In de tuin vind je eeuwenoude bomen, vijvers, fonteinen en beelden. Koop hier een ticket voor alleen de Boboli tuin. Maar je kan voor Palazzo Pitti en de tuinen een ticket kopen voor 21 euro aan de deur. Wil je liever niet in de rij staan? Koop dan online je ticket voor Palazzo Pitti en de Boboli tuinen

5. Uitzichtpunt Florence - Piazzale Michelangelo

Wil je een geweldig uitzicht hebben over de stad Florence? Dan moet je daar wel wat voor doen. Het is even een flinke klim omhoog vanuit het centrum, maar het is het dan ook meer dan waard. Vanaf Piazzale Michelangelo kijk je uit over de stad. Zie in de verte de kathedraal, de toren van Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio en dat met een prachtige zonsondergang. 

Florence bezoeken - plekken om te zien

6. Piazza della Repubblica

Piazza della Repubblica mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Florence. Dit plein dat ooit de achterbuurt was van Florence is nu een gezellige plek om op een terras te zitten, te winkelen, bekijk de triomfboog voor Vittorio Emanuele en monumentaal zuil Colonna dell’Abbondanza. Omdat de Colonna dell’Abbondanza het middelpunt is van Florence noemen ze dit ook wel ‘de navel van Firenze’. 

7. Basiliek Santa Maria Novella

Als je de kathedraal van Florence hebt gezien is basiliek Santa Maria Novella misschien iets minder indrukwekkend, maar nog steeds erg mooi. Deze basiliek komt uit de 13e eeuw en is de grootste kerk van Florence. Je kan ook binnen de kerk bekijken en ziet dan de fresco’s van Masaccio, die voor zijn tijd hele bijzondere fresco’s maakte. In deze kerk deelde Galileo Galilei ook zijn bevindingen over dat de aarde om de zon draait wat tegen de kerkelijke gedachtes inging. 

Wat je moet zien als je in Florence bent - reisblog travel note

Eten in Florence

Ontbijt bij het leukste bakkertje S. Forno

Italianen zijn nu eenmaal geen grote ontbijters. Daar heeft bakkerij S. Forno laks aan want wat hebben ze hier veel lekkers. Een klein bakkertje in een winkel met een kruisgewelfd plafond. Hier verkopen ze verse limonades van thee, pizza broodjes en taartjes om je vingers bij af te likken. 

Drankjes en lunch bij Babae

Restaurant Babae mag je gewoon echt niet missen wanneer je in Florence bent. Niet alleen vanwege de lekkere drankjes, geweldige hapjes en het leuke interieur, maar ook omdat ze een ‘wine window’ hebben. Vroeger was het heel normaal dat je je wijn kocht via een raampje, maar helaas zijn vele wine windows verdwenen. Babae heeft die van hun echter weer geopend. Je bracht je lege fles wijn ernaartoe en deze werd opnieuw gevuld met de wijn van de verkoper. 

Plekken in Florence die je moet bezoeken - travelnote reisblog
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *