Cinque Terre bezoeken - tips en informatie

Cinque Terre bezoeken - tips en informatie

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes gelegen in Nationaal Park Cinque Terre. Je kan de dorpjes makkelijk bezoeken met de trein die tussen de dorpjes rijdt. Het is het zeker waard om hier twee dagen te blijven om alles goed te bekijken en heerlijk van de zee te genieten. Lees hier alle informatie voor Cinque Terre en handige tips. 

Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp. De huizen zijn tegen de rots opgebouwd waarbij je uitzicht hebt over de zee. Hier vind je veel bootjes waarmee je het water op kan. In Riomaggiore begint Via dell’Amore. Deze weg van de liefde bewandel je binnen 20 minuten naar het volgende dorpje Manarola. Naast het begin van de Via dell’Amore vind je restaurant á Pie de Ma met uitzicht over de zee, heerlijke limonades en zelfgemaakte gebakjes. 

Handige tips en info voor een bezoek aan Cinque Terre - travelnote reisblog
Cinque Terre tips en info - reisblog atravel note

Manarola

Manarola heeft een heel leuke winkelstraat waar je doorheen wandelt voordat je bij zee uitkomt. Hier vind je leuke winkels met een zee-thema, winkels waar je alles met citroenen kan kopen en veel leuke plekken om een drankje te doen. Aangekomen bij zee heb je rechts een trap die je hoger de rots opbrengt en waar je goed kan uitkijken over alle gekleurde huisjes. 

Corniglia

Corniglia is het middelste en kleinste dorpje in Cinque Terre en staat bekend om zijn wandelroutes. Wanneer je aankomt met de trein is het nog 382 traptredes naar het dorpje. Wil je in de hitte liever niet al deze trappen op, dan kan je ook de pendelbus nemen. Corniglia is het enige dorpje dat niet direct aan zee ligt, maar op een berg. Wil je Cinque Terre bezoeken voor de wandelingen door de natuur dan is Corniglia de geschikte plek. Om te gaan wandelen door Nationaal Park Cinque Terre heb je de Trackingcard nodig, die 7,50 euro kost. Wij hadden in Corniglia een overnachting via Airbnb. Een kleine kamer, maar wel met balkon en een prachtig uitzicht. 

Cinque Terre bezoeken - reisblog travel note
Bezoek aan Cinque Terre - handige tips en informatie

Vernazza

Nadat je bij het station bent aangekomen loop je door een tunnel de dorpsstraat Via Roma in. Met heel wat winkeltjes en plekken om een ‘gelato’ te kopen loop je zo richting de zee. Bij de zee heb je een klein strandje waar je kan zwemmen. Via de trap links bij de haven kan je omhoog lopen naar een klein kasteeltje waar je 2 euro entree betaalt. Op het plein aan de zee vind je leuke restaurants en de klokkentoren.

Tips voor het bezoeken van Cinque Terre - reisblog travelnote
Reisblog Cinque Terre tips - travelnote

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is het meest noordelijke dorp van Cinque Terre en heeft als enige een echt zandstrand. Hier vind je daarom heel wat toeristen die genieten onder hun parasol en af en toe een duik nemen. Daarnaast heeft dit dorp een oud en een nieuw gedeelte. In het oude deel vind je een aantal kleine winkels en restaurants, terwijl in het nieuwe deel voornamelijk vakantie appartementen staan.

Vervoer

Wil je Cinque Terre ontdekken dan doe je het dat het beste met de trein. Tussen de dorpjes in heb je namelijk een snelle treinverbinding. Met de Cinque Terre Treno Card kan je voor 16 euro onbeperkt reizen tussen de dorpjes. Wil je met de auto Cinque Terre ontdekken dan kan je deze het beste laten staan bij La Spezia, omdat het lastig is om de dorpjes te bereiken met de auto en de parkeerkosten heel hoog liggen. 

Overnachten Cinque Terre

Wil je blijven slapen in een dorpje van Cinque Terre dan is twee volle dagen voldoende. Wij hadden een overnachting in Corniglia, waar je veel wandelroutes hebt. Het Airbnb waar we verbleven is klein, maar heeft een prachtig uitzicht over de gekleurde huisjes. Wil je liever aan het strand liggen én wandelen dan is een overnachting in Monterosso el Mare aan te raden. 

Cinque Terre bezoeken - travel note reisblog
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *