Een dag in Siena - tips en info

Een dag in Siena - tips en info

Een dag doorbrengen in Siena is het zeker waard! Deze stad heeft heel veel cultuur. Een stad met allerlei wijken die allemaal leiden naar het centrum. Een stad waar elk jaar een indrukwekkende paardenrace plaatsvindt en je kan genieten van Toscaanse heuvels. Lees hier alle tips van wat je niet mag missen tijdens jouw dag in Siena. 

1. Piazza del Campo

Piazza del Campo is het plein in de binnenstad van Siena. Dit schelpvormige plein is het centrum van de stad waar alle wegen naartoe leiden. Op het plein vind je de monumentale fontein, Fonte Gaia, dat ‘bron van vreugde’ betekent. De fontein heeft deze naam gekregen omdat er feest werd gevierd toen in 1342 het water uit de heuvels van Siena het plein voor het eerst bereikte. Op het laagste punt van het plein vind je het stadhuis en museum Palazzo Pubblico. Daarnaast staat het plein bekend om zijn paardenrace die elk jaar op 2 juli en 16 augustus plaatsvindt.

2. Torre del Mangia

Torre del Mangia is de klokkentoren op Piazza del Campo. Deze 88 meter hoge toren is gebouwd in 1338. In 1666 lukt het eindelijk om de torenklok erop te krijgen. Voor de echte durfals is het mogelijk om de toren te beklimmen. Houd er rekening mee dat het een smalle en stijle weg naar boven is, maar aan het eind word je beloond met een prachtig uitzicht over Siena. Het ticket hiervoor kan je alleen aan de kassa kopen en niet online. 

Siena bezoeken voor een dag - reisblog a travel note
Een dag in Siena doorbrengen - wat te doen

3. Kathedraal van Siena

De kathedraal van Siena zou de grootste kerk ter wereld moeten worden. Ten minste, dat was het plan in 1210. Echter, de plannen voor  de bouw veranderde zo vaak dat het tot de veertiende eeuw duurde voordat de kerk helemaal af was. Helaas is het nooit de grootste kerk ter wereld geworden mede door de hoge oplopende kosten en een pestepidemie. Gelukkig maakt het de kathedraal vandaag de dag er niet minder mooi op. Je ziet veel zwart en wit marmer, mozaïeken en beelden. Het mooiste van de kathedraal is waarschijnlijk wel de marmeren vloer die uit 50 verschillende vlakken bestaat met afbeeldingen. Om te voorkomen dat deze beschadigd raakt is deze  tijdens het hoogseizoen bedekt. Als je binnen een kijkje neemt vergeet dan vooral Libreria Piccolomini niet. De prachtige bibliotheek met oogverblindende fresco’s. Koop hier online je ticket voor de kathedraal van Siena

4. Wandel door de contrado's

Als je een dagje in Siena bent moet je zeker een wandeling maken door de wijken, ook wel contrado’s genoemd. In totaal telt Siena 17 wijken met elk een eigen dier. Deze dieren vind je op lantaarnpalen, vlaggen en fonteinen. Zo vind je in de wijk Tartuca een prachtige fontein met een schildpad erop en zie je in de wijk Onda (golf) overal lantaarnpalen met een vis op een golf. Lees hier alles over de wijken van Siena

Bezoek aan Siena - reisblog atravel note

5. Geniet op het terras van Vivace Ristorante

Bij Vivace Ristorante kan je op het terras aan de achterzijde genieten van een prachtig uitzicht over de heuvels van Siena, en dat terwijl je geniet van heerlijk eten. Zo gingen wij er lunchen, maar ben je hier voor een goede avondmaaltijd ook zeker aan het juiste adres.

6. Tel de Remus en Romulus beelden in Siena

Je vraagt je misschien af waarom je in Siena zoveel beelden van de wolvin met Remus en Romulus ziet aangezien dit het verhaal is van Rome. Rome werd gesticht door de broers Remus en Romulus, maar ze kwamen er niet uit wie de leiding over de stad zou nemen. Door de strijd om het leiderschap kwam Remus te overlijden. Hierdoor vluchtte de zonen van Remus Rome uit. Een wolvin liep mee met de broers richting Siena waar ze Castello Senio stichten waar vandaag de dag Siena ligt. Hoeveel beelden van Remus en Romulus tel jij in Siena?

Tips voor Siena - travelnote reisblog

7. Bekijk het panorama uitzicht vanaf Facciatone

Wil je een panoramauitzicht over Siena? Wandel dan naar binnen bij  Museo dell opera Metropolitana dat naast de kathedraal van Siena staat. Op de tweede verdieping van het museum vind je een trap waarmee je naar boven komt om het panoramauitzicht te bewonderen. Kijk uit over de kathedraal, Piazza del Campo en het prachtige Toscane. Voor 17,50 euro kan je de katherdraal bezoeken, de bibliotheek en de facciatone. Bekijk hier het online ticket van de Siena pass. De pas is drie dagen geldig en biedt ook toegang tot 4 andere bezienswaardigheden.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *