Milaan bezoeken - 8 tips voor wat te doen

Milaan bezoeken - 8 tips voor wat te doen

Ben jij van plan om Milaan te bezoeken? Wanneer je Italië een beetje kent weet je dat Milaan heel anders is dan de andere grote steden die je in Italië vindt. Je merkt dat Milaan moderner is, de mode hoofdstad van Italië en dat het minder draait om toerisme. Je bevindt je in een stad waar je je tussen de Italianen bevindt die van en naar werk gaan, maar er ook heel veel plekken zijn die je kan bezoeken om Milaan beter te leren kennen en die lees je hier!

1. Kathedraal van Milaan bezoeken

Als je Milaan bezoekt mag je de Dom van Milaan natuurlijk niet overslaan. Toen de dom in 1950 eindelijk af was, moest er gelijk weer gestart worden met restauraties van de eerste bouwelementen uit de 14e eeuw. Deze kathedraal is van buiten werkelijk een plaatje met zijn prachtige schilderingen en mozaïek. Je kan de kathedraal ook van binnen bekijken en kom zo meer te weten over de bouw ervan en het verhaal achter de kunstwerken. Of geniet van een verbluffend uitzicht over Milaan vanaf het dakterras van de Dom. Voor 20 euro heb je toegang tot de kathedraal en het dak. Koop hier online je ticket voor de Dom van Milaan

2. Winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II

Winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II is het oudste winkelcentrum van heel Italië. Het winkelcentrum komt uit 1877 en heeft zijn naam te danken aan de eerste koning van Italië. Je vindt hier dure merken zoals Versace, Gucci en Prada. Ben je niet zo van de dure merken? Dan is het winkelcentrum vooral leuk om te bezoeken vanwege het prachtige glazen dak. 

Wat te doen in Milaan - atravel note

3. Navigli wijk - Venetië van Milaan

In Milaan noemen ze de wijk Navigli het Venetië van Milaan, maar je kan het ook gerust Italiaans Amsterdam noemen. Met de vele restaurantjes en barretjes aan smalle grachten is het net of je in weer even in de Nederlandse hoofdstad bent. Naast de leuke eetgelegenheden vind je hier ook ambachtelijke winkels en veel kunstenaars. Op de laatste zondag van de maand kan je ook de antiek- en vlooienmarkt bezoeken in Navigli. 

4. Monumentale begraafplaats

Voor tijdens je vakantie misschien een gek idee om naar een begraafplaats te gaan, maar Cimitero Monumentale di Milano is geen gewone begraafplaats. Hier vind je prachtige beelden in een strak onderhouden tuin. Een rustige plek in een drukke stad. Wandel door de tuin en verbaas je over de imposante sculpturen en grafstenen. Een begraafplaats die heel anders is dan we in Nederland kennen en daarom het helemaal waard om te bezoeken wanneer je in Milaan bent. 

Tips voor bezoek aan Milaan - atravel note

5. Castello Sforzesco

Jawel, Milaan heeft een kasteel namelijk Castello Sforzesco. Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd en meerdere keren verwoest en gerestaureerd. Met elke restauratie werd het kasteel een beetje groter gemaakt en kreeg het uiteindelijke zijn vierkante muren en torens op elke hoek. Vandaag de dag kan je het kasteel gratis bezoeken en zijn er binnenin verschillende musea gevestigd. Voor de musea betaal je 5 euro entree. 

6. Porta Nuova

Ga je naar Porta Nuova dan bevind je je ineens in een heel ander deel van Milaan. Hier zie je gelijk ‘zakelijk’ Milaan om je heen. Hoge gebouwen en de Bosco Verticale. Een flatgebouw dat helemaal groen is van alle planten en bomen. Porta Nuova is een wijk waar vroeger veel fabrieken stonden en treinsporen lagen. Vandaag vind je er veel bijzondere gebouwen en een modern winkelcentrum. 

7. Bezoek een museum

Naast de musea in Castello Sforzesco heeft Milaan natuurlijk nog veel meer musea die je kan bezoeken. Zo heb je het GAM museum van moderne kunst waar je op dinsdag vanaf 14.00 uur gratis naar binnen kan, net als Museo Nove Cento. Of neem een kijkje bij ‘Het laatste avondmaal’ van Leonardo DaVinci in klooster Santa Maria delle Grazie. Minder van kunst? Dan is een bezoek aan het Natuurhistorisch museum een aanrader! Bekijk hier nog meer tips voor museums in Milaan

Tip: Elke eerste zondag van de maand zijn publieke musea gratis te bezoeken

8. Botanische tuin en bibliotheek

In Milaan vind je Biblioteca Nazionale Braidense. Een heel oude bibliotheek waar je nog bruine kasten hebt, een oude wereldbol en de boeken tot aan het plafond komen. Helaas mochten wij alleen even om de hoek kijken, omdat alleen studenten naar binnen mogen. Gelukkig is het een mooi gebouw waar je ook heerlijk kan eten bij Caffé Fernanda op de bovenste verdieping. Vervolgens heb je buiten de botanische tuin waar je gratis doorheen kan wandelen. 

Milaan - tips en bezienswaardigheden

Eten in Milaan

Ontbijten bij Eppol

Bij Eppol krijg je heerlijke koffie, uitgebreide ontbijtjes waaronder heerlijke American pancakes. Je zit op het terras aan een schattige bistroset en hebt een ruime keuze uit heerlijke ontbijtjes. Binnen kijk je tegen een muur aan vol planten en is het een gezellige sfeer. Zeker een aanrader om te gaan ontbijten wanneer je in Milaan bent. 

Tapas bij La Casa Iberica

Ook onder de Italianen is tapasbar La Case Iberica een grote hit. Buiten zijn alle tafels vaak bezet, maar binnen is het ook goed vertoeven. Een leuke sfeer met kleine tafeltjes en natuurlijk geweldige tapas. Laat je dus verrassen door alle soorten tapas die ze op tafel zetten en daar mag een Sangria natuurlijk niet aan ontbreken. 

Luxe bij Lùbar

Restaurant Lùbar is een pareltje buiten het centrum van Milaan. Het interieur is echt ge-wel-dig! Een klassiek gebouw met veel planten, waar je ook buiten op een overdekt terras dineert tussen het groen. Een fijne sfeer, heerlijke drankjes en lekker eten. Kortom, een echte must om te gaan dineren wanneer je Milaan bezoekt. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *