Tips voor Zwitserland

Tips voor Zwitserland

Hier vind je een aantal tips voor Zwitserland, voor als je in dit mooie land bent of van plan bent om er heen te gaan. Niet alleen de bezienswaardigheden, maar heel Zwitserland heeft ons aangenaam verrast. Een land met een geweldige combinatie van natuur en leuke steden. Daarom heeft dit land voor elk wat wils. Lees hier over een aantal plekken die je zeker moet bezoeken als je in Zwitserland bent. 

1. Grindelwald

Het uitkijkpunt van Grindelwald is werkelijk adembenemend. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de Jungfraujoch op te gaan (het hoogste punt van Europa), maar Grindelwald is een uitstekend alternatief. Wij waren hier in september en de top was al besneeuwd wat het extra magisch maakte. Met de gondellift kan je omhoog en binnen 25 minuten geniet je van besneeuwde bergtoppen, een wandelpad en natuurlijk het Grindalwald lookout point. Let op: de gondel is niet altijd open dus check hiervoor eerst de Grindelwald website. Wandel langs de berg over een metalen voetpad richting het uitkijkpunt. 

Voor een retourticket met de gondel betaal je 62 euro. Wil je een deel naar benedenlopen of bij een ander punt uitstappen, dan is het ticket goedkoper. Ben je met de auto, dan kan je deze parkeren bij Grindelwald Parking tegenover het gondelstation. De parkeerkosten zijn 4 euro voor drie uur. 

Must see Zwitserland

2. Oeschinensee

Voor een echte hike kan je het Oeschinensee bezoeken. Om hier te komen moet je wel in zijn voor een flinke wandeling. Je klimt naar 1.578 meter hoogte via de ‘Wanderweg zum Oeschinensee’ en doet er 1,5 uur over om er te voet te komen. Een prachtige route langs het water door het bos. Je kan ook kiezen voor de ‘Bergweg zum Oeschinensee’ die je langs rotsen naar allerlei uitkijkpunten brengt. Ben je minder van de wandel dan kan je ook naar de gondel lopen en het laatste stuk zittend genieten van het uitzicht tot je bij de top bent. Vanaf het gondelpunt loop je nog 8 minuten naar het Oeschinensee. Aangekomen bij het Oeschinensee geniet je van het prachtige uitzicht, het felblauwe water en de bergen met besneeuwde toppen. Wil je een duik nemen dan kan dat, maar omdat het zo hoog in de bergen ligt is het water best koud. In dit gebied kan je nog rondwandelen en het meer van verschillende punten bewonderen. In de zomer vind je hier koeien die zoeken naar de nodige afkoeling. Wees dus niet verbaast als je een groep koeien in het meer ziet staan. 

Je kan je auto beneden parkeren bij de Öschiweg. Hier moet je parkeerkosten betalen waar alleen losgeld wordt geaccepteerd. Bij de parkeerplaats vind je ook een gratis toilet.

travelnote reisblog - zwitserland

3. Blausee

De Blausee heeft ons aangenaam verrast. Een prachtig stukje natuur met kristalhelder water, honderden vissen en felgroene bomen. Helaas is dit stukje natuurgebied niet onbekend bij toeristen. Om optimaal te genieten kan je beter vroeg in de ochtend gaan of later op de dag. Vanaf de parkeerplaats loop je over een verharde weg direct naar het meer. Stap in het bootje en laat je rondvaren over het meer, terwijl de forellen om je heen zwemmen. Volgens een legende is het water zo blauw door de ogen van een vrouw die om haar overleden man huilde bij het meer. 

Voor een uur parkeren betaal je 2 euro. Een ticket voor het natuurpark kost 13 euro. 

doen in zwitserland reisblog a travel note

4. Hängebrücke Fürgangen

Wie hoogtevrees heeft kan Hängebrücke Fürgangen het beste overslaan. Met een hoogte van 92 meter en een prachtig uitzicht is dit voor de durfals een leuk avontuur. Voor de brug is een parkeerplaats waar je de auto kan zetten en over de 280 meter lange brug kan lopen over de rivier Rhône. Aan de overkant vind je het dropje Mühlebach met een rijke geschiedenis. Via de heuvel kom je langs de  historische galg van Ernen. Nadat je door het dorpscentrum hebt gewandeld en de kerk bezichtig, wandel je naar het Mühlebach dorpje die de oudste dorpskern heeft van Zwitserland. Hier kan je de oudste Tell-fresco’s bekijken uit het jaar 1578. Voor wie het net wat minder hoog wilt opzoeken, is de 70 meter hoge en 70 meter lange Handeckfallbrücke een leuke stop. Vanaf de parkeerplaats (waar je geen parkeerkosten betaalt) loop je in 8 minuten naar de brug voorbij de gondel. Voor de brug vind je een gondelbaan die je hoger de berg opbrengt. Daarnaast is hier een prachtig natuurgebied waar je doorheen kan lopen. 

tips voor zwitserland roadtrip - travelnote

5. Aareschlucht

De rivier Aare heeft in het plaatsje Meiringen de kloof Aareschlucht uitgesleten. In de maanden juli en augustus is deze kloof ook ’s avonds prachtig verlicht. Wandel over de houten vlonders vlak langs de kloof, terwijl het water naast je verder naar beneden raast. Terwijl je hier loopt voelt het alsof je je even in een andere wereld begeeft. De kloof is sinds 1888 opengesteld voor publiek en je kan hier zeker een uur ronddwalen. Een toegangskaartje voor de kloof kost 11 euro. Voor de kloof kan je gratis parkeren voor de ingang. 

vakantietips zwitserland - travelnote

6. Zürich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland en een heerlijke stad om te bezoeken. Wandel langs het meer, bezoek een van de 19 musea, geniet van typisch Zwitsers eten en bewonder de prachtige gebouwen. Na al het wandelen in de natuur zie je in Zürich weer een heel andere kant van Zwitserland. Lees hier wat je allemaal kan doen op een dag in Zürich.

ontdekt zurich in een dag - travelnote

7. Saint Gallen

De stad Saint Gallen staat op de werelderfgoedlijst en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Een plek waar de echte boekliefhebbers hun hart kunnen luchten. Wij bezochten de Abby Library of Saint Gallen. Deze bibliotheek behoort tot een van de oudste van de wereld en is de oudste bibliotheek van Zwitserland. De Abby Library werd gebouwd in het jaar 719 en biedt onderdak aan 170.000 boeken. Naast de boeken kan je ook een 2700 jaar oude mummie, een wereldbol uit de 16e eeuw en prachtige plafondschilderingen bekijken. Het bezoeken van de Abby Library kost 13 euro per persoon. Na je bezoek aan deze bibliotheek kan je wandelen door de Altstadt om tot slot heerlijk te eten bij Klösterbistro St. Gallen.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *