Top 5 bezienswaardigheden Costa del Sol

Top 5 bezienswaardigheden Costa del Sol

Het merendeel van de Nederlanders is er wel eens geweest of kent het van naam: Costa del Sol aan de Spaanse kust. Het betekent letterlijk de Zonnekust en hier staat het dan ook bekend om. Het gebied ligt aan de zuidkust van Spanje, bij Gibraltar en Marokko. Klinkt nu al goed, toch? Wij gaan je de 5 beste en mooiste bezienswaardigheden vertellen die je gezien moet hebben als je in Spanje Costa del Sol overnacht.

1. De stranden in Nerja

Ben je op zoek naar de mooiste stranden van Zuid-Spanje? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar de plaats Nerja te rijden, ten oosten van Málaga. Zo is Playa de Burriana één van de populairste en meest bekendste stranden. Het strand is ongeveer 800 meter lang bij 40 meter breed. Door het fijne, gouden zand waan jij je haast even in een droom. De boulevard bestaat uit leuke winkeltjes en tal van restaurants en strandbarretjes. Ook kun je er gebruik maken van toiletten, fouches, speelzones en de volleybalvelden. Een ander prachtig stukje in Nerja is Playa de Maro. Het heldere water is geweldig om in te zwemmen of te kajakken. Zo kun je tussen Burriana en Maro kajakken over een makkelijke route en met een prachtig uitzicht. Het water is zo helder dat je alle vissen onder je ziet zwemmen. Dit maakt het ook erg geschikt om te snorkelen. 

Het meest iconische strand van Nerja dat op alle ansichtkaarten staat is Playa de la Calahonda. Naast het strand vind je de Balcón de Europa uit de 19e eeuw. Heb je de stranden wel gezien en wil je op een andere manier afkoelen? Bezoek dan de grotten, genaamd Laqs Cuevas de Nerja. Hier zijn tal van archeologische vondsten gedaan en zijn er zelfs grottekeningen gevonden van Neanderthalers van mogelijk wel 42.000 jaar oud.

2. Málaga

Málaga wordt gezien als hoofdstad van de regio Costa del Sol. Deze veelzijdige en tevens grote stad heeft veel historische gebouwen en musea. Zo zie je veel sporen terug van de tijd dat de Moren aan de macht waren in Spanje. Vooral in het historische centrum, dat voor het grootste deel autovrij is, zie je dit veel terug. Op de Gibralfaro berg naast de stad vind je het Moorse fort Alcazaba met een geweldig uitzicht over de stad. Binnen in het fort is een archeologisch museum. Naast Alcazaba staat het Gibralfaro kasteel welke ook erg mooi is. In de stad vind je verder nog een prachtige kathedraal die vooral aan de binnenkant erg mooi is, een botanische tuin en het Romeins theater.
Bezienswaardigheden Costa del Sol top 5

3. Torremolinos

Een typische Spaanse badplaats waar Nederlanders al jaren heengaan is Torremolinos. Het strand is wel zes kilometer lang, waardoor er genoeg plek is voor alle toeristen tijdens het hoogseizoen. Behalve het strand kun je ook naar Aqualand gaan om af te koelen. Hier zijn wel zeven glijbanen die je dag een stuk spannender maken. Verder is er natuurlijk nog meer te zien in deze stad. In 1994 is het Castillo de Colomares gesticht door een dokter en zijn zoon, als monument voor Christopher Columbus, de ontdekkingsreiziger. De Pimentel Toren ligt naast het belangrijkste strand van Torremolinos en stamt oorspronkelijk uit de 14e eeuw. De toren is te beklimmen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de kust.
Torremolinos - costa del sol bezienswaardigheden

4. Marbella

Één van de grotere steden in Costa del Sol is Marbella. Het staat vooral bekend onder de ‘jetset’ en de mensen met geld. Dit komt voornamelijk door de jachthaven Puerto Banús waar veel luxe jachten aanmeren. Zo zijn er veel chique restaurants, grote en luxe villa’s, merkwinkels en golfbanen. Ga je naar het oude centrum van Marbella, dan zijn er leuke barretjes en mooie gebouwen zoals het stadhuis. Het wordt nog weleens vergeten door de strandgangers om dit oude centrum te bekijken, maar het is zeker de moeite waard. Er zijn veel smalle steegjes die uiteindelijk bijna allemaal uitkomen op het centrale plein uit de middeleeuwen genaamd Plaza de los Naranjos.
Marbella - bezienswaardigheden Costa del Sol

5. Estepona

Dit plaatsje is wat minder bekend dan Torremolinos en wordt ook wel een resortstad genoemd. Het is een rustige badplaats met een moderne jachthaven. Door de gunstige ligging in de bergen aan de kust zijn er wel 325 dagen zon per jaar. Het historische centrum stamt voornamelijk uit de jaren 50 en de vele pleinen bieden een mooie plek voor een hapje of een drankje. Vooral Plaza de las Flores de Estepona is een aanrader, vol met kleurrijke bloemen. Bezoek de orchideëntuin, welke zowel buiten als binnen plaatsvindt. Ze staan het hele jaar in bloei en voor een paar euro krijg je toegang tot deze prachtige bloemen en andere tropische planten.

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *