Mont Saint-Michel bezoeken

Mont Saint-Michel bezoeken

Een bezoek aan Mont Saint-Michel mag je zeker niet overslaan wanneer je in Normandië bent. Le Mont Saint-Michel is de gemeente waar je het eiland Mont Saint-Michel vindt. Dit eiland in Normandië wordt jaarlijks door 3 miljoen mensen bezocht. Het is een sprookjesachtige plek die bij vloed afgezonderd wordt van het vaste land. Tegenwoordig is dit eiland nog steeds het thuis van 30 bewoners. Sinds 1979 staat Mont Saint-Michel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kan je er tijdens je bezoek heel veel plekken bewonderen.

Mont Saint-Michel bezoeken

Een bezoek aan Mont Saint-Michel moet je goed plannen, maar is het meer dan waard! Binnen de poorten van het eiland vind je diverse winkels en restaurants. Zo kan je ook de kerk bezoeken uit de 11e eeuw of helemaal bovenin naar de abdij gaan. Lees hier alle informatie die je nodig hebt voordat je dit eiland bezoekt.

travelnote reisblog normandië - mont saint michel

Openingstijden

Mont Saint-Michel is vrij toegankelijk het gehele jaar door. Ook in de nacht kan je het eiland bewonderen. Wil je echter de abdij in dan gelden de volgende openingstijden:

  • De abdij is dagelijks geopend van 9.30 tot 19.00 uur. 
  • Vanaf september tot en met april is er een eerdere sluiting om 18.00 uur. 
  • Op 1 januari, 1 mei en 25 december is de abdij gesloten.

Parkeren

Omdat je niet voor de deur kan parkeren bij Mont Saint-Michel moet je de auto op de parkeerplaats zetten. Het adres hiervan is: Mont Saint-Michel Parking, Le Bas Pays, 50170 Beauvoir, Frankrijk. De parkeerplaatsen zijn ingedeeld in fiets of motor, auto of auto met aanhangwagen/caravan. Het parkeren voor een dag kost rond de 14 euro. 

Tip: tussen 19.00 – 02.00 uur is het gratis parkeren en is Mont Saint-Michel verlicht. 

travelnote - mont saint michel bezoeken
reisblog travelnote - normandie

Shuttlebus of lopen vanaf de parkeerplaats

De shuttlebus, bij de parkeerplaats, brengt je gratis naar Mont Saint-Michel. Er zijn meerdere bussen die heen en weer rijden waardoor de rij voor de shuttlebus redelijk snel gaat. Wil je niet wachten op de bus, kies er dan voor om vroeg in de ochtend te gaan. Je kan er ook naartoe lopen. Je loopt binnen 45 minuten van de parkeerplaats naar Mont Saint-Michel. De afstand is 3,4 kilometer. Je loopt over de brug om bij Mont Saint-Michel te komen. Het is een prachtige wandeling waarbij de abdij uit het niets tevoorschijn komt. 

Kosten

Om het dorp van Mont Saint-Michel binnen te komen hoef je niets te betalen. Binnen de poorten is het gratis, maar zodra je de abdij wilt bezoeken kost dit 13 euro. Ben je onder de 26 jaar dan mag je gratis naar binnen, mits je je paspoort mee hebt. Om de drukte voor te zijn kan je hier je ticket online kopen.  Je koopt je online ticket en krijgt hierbij een gidsboekje. 

travelnote - normandië bezienswaardigheden

Overnachting

Voor het eiland van Mont Saint-Michel en binnen de poorten op het eiland kan je overnachten. Wil je voor de brug? Dan kan je goed terecht bij Hotel Verte. Dit hotel ligt voor de brug en biedt uitkijk over Mont Saint Michel. De prijs voor een nachtje in dit hotel ligt rond de 95 euro. Wil je op het eiland overnachten dan moet je wat meer geld in je portomonee hebben. Hotel Les Terrasses Poulard kost per nacht rond de 350 euro. Of kies voor Hotel Auberge Saint Pierre voor ongeveer 650 euro per nacht. Houd er rekening mee dat je vanaf de parkeerplaats je bagage mee moet nemen naar het eiland en je niet snel toegang hebt tot je auto. Uiteraard is het wel een heel unieke ervaring. 

Abdij

Een benedictijnerklooster die omgetoverd werd tot gevangenis, om vervolgens een museum te worden. Je kan niet ontkennen dat de abdij van Mont Saint-Michel een rijke geschiedenis heeft die al begon in het jaar 708. Toen werd de eerste kapel gebouwd, waarna in het jaar 1017 er bovenop de rots van het eiland een romaanse kerk kwam. Als je goed kijkt zie je dat de abdij uit drie lagen bestaat rondom het hoogtepunt van de heuvel, dit is geïnspireerd op de stad Jeruzalem.

Wadlopen

Wij zijn met een gids wezen wadlopen van Mont Saint-Michel naar het nabijgelegen eiland Tombelaine. Binnen 3 uur loop je heen en terug over het wad terwijl de gids je interessante informatie en leuke weetjes vertelt over het gebied. Onze gids Stephane praat Frans en Engels en wist veel van de omgeving en de geschiedenis. Lees hier meer over wadlopen bij Mont Saint-Michel

mont saint michel wadlopen - travelnote

Springtij

Bij volle maan kan je de springtij waarnemen bij Mont Saint-Michel. Om de 14 dagen is er een springtij bij volle maan. Dan zie je Mont Saint-Michel als een eiland in de zee liggen. Kijk vanaf een hoogte hoe het water met soms wel 30 kilometer per uur binnen komt stromen. Vanaf de abdij of de tuinen van Mont Saint-Michel heb je hier een prachtig uitzicht op. Bekijk hier de springtij kalender.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *