Roadtrip met een elektrisch Volkswagen busje van evan

Roadtrip met een elektrisch Volkswagen busje van evan

Wij maakten een onvergetelijke roadtrip door Nederland met een elektrisch Volkswagen busje van evan. We reden over mooie landweggetjes, speelden spelletjes op de camping en bekeken de zonsondergang vanuit ons camper. We reden door Zeeland en langs de Nederlandse kust om vervolgens uit te rusten op campings van Campspace. Lees hier alles over wat je kan verwachten van een roadtrip met een elektrisch Volkswagen busje van evan. 

Over de Volkswagen busjes van evan

evan is opgericht door Erik van Berkel en Pjotr Sillekens die op zoek waren naar een leuke en duurzame manier van reizen. En zeg nu zelf, dat is ze zeker gelukt. Met een succesvolle crowdfunding in 2020 verhuurden zij hun eerste busje en in 2021 groeide hun assortiment uit tot maar liefst 5 van dit soort retro Volkswagen busjes. De busjes van evan zijn 100% elektrisch, waarmee je lekker duurzaam op pad kan gaan. Alle busjes zijn voorzien van een elektrische motor en accu van bijvoorbeeld een oude Tesla of Nissan Leaf. Het interieur is nog net zo leuk als vroeger met donker hout en geruite gordijntjes. Een echt retro Volkswagen busje, maar dan een stuk duurzamer.

Volkswagen busje huren elektrisch
Volkswagen busje huren elektrisch
Roadtrip met elektrisch Volkswagen busje

Wat je kan verwachten van de elektrische Volkswagen busjes van evan

Jij wilt graag een Volkswagen busje huren bij evan, maar hebt nog nooit elektrisch gereden? Niet gevreesd, want het is namelijk heel eenvoudig. Het busje rijdt net als een automaat, waardoor je geen gedoe hebt met schakelen. Handig, want je rijdt hierdoor makkelijk weg en hij slaat niet af. Natuurlijk moet je met elektrisch rijden rekening houden met de accu. Je wilt namelijk niet ineens ‘met een lege batterij’ langs de weg staan. Het busje kan ongeveer 150 kilometer afleggen met een volle accu, maar om geheel zorgeloos op reis te gaan is het handig om 100 kilometer aan te houden. Dan ben je nog genoeg opgeladen om op tijd een laadpaal te vinden. Zo reden wij van camping naar camping met halverwege een stop om te laden. Wanneer de camper aan de laadpaal stond gingen wij naar het strand, het bos in of een stad verkennen. Na 3 uur laden konden we weer met een volle accu wegrijden. 

Verder is het busje van evan van alle gemakken voorzien. Je kan er met vier mensen in slapen. Twee boven in het dak en twee beneden op de uitklapbank. Je hebt een tafeltje en een keukentje met alles wat je nodig hebt zoals glazen, borden, bestek, pannen, een theepot en een percolator. Ook heb je in het busje een koelkastje, teiltje en een zaklamp. Is het buiten te warm dan zet je de luifel gewoon uit en kan je lekker in de schaduw genieten. Wil je extra’s meenemen zoals een tafel en stoelen voor buiten dan kan je deze huren, net als een fietsendrager voor twee fietsen. 

Volkswagen busje elektrisch

Roadtrip elektrisch Volkswagen busje evan

Je haalt het elektrische Volkswagen busje van evan op in Culemborg. Vanuit hier reden we naar Zeeland met een tussenstop in Dordrecht om op te laden. Elke dag reden we van camping naar camping, waarbij we verbleven op campings van Campspace. Deze campings zijn plekken bij iemand in de achtertuin of bijvoorbeeld bij een boer die zijn land heeft omgetoverd tot een fijne overnachtingslocatie met elektriciteit en een sanitairgebouw. Met de code: MARGOT-55150 krijg je voor je eerste aanmelding 10 euro korting op de campings van Campspace. Zo sliepen we tussen de appelbomen of werden wakker met een prachtig uitzicht over een weiland. Vanuit Zeeland reden we verder langs de Nederlandse kust en kwamen langs het strand van Kijkduin en Zandvoort. Hier konden we de camper opladen en lunchen bij leuke strandtenten. Over onze Volkswagen busje roadtrip met evan lees je hier meer en andere leuke routes die je kan volgen. 

Volkswagen busje retro

Ook een Volkswagen busje huren voor een roadtrip?

Is het bij jou ook gaan kriebelen om een elektrisch Volkswagen busje te huren bij evan voor een onvergetelijke roadtrip? Het huren van een elektrisch Volkswagen busje bij evan kost 125 euro per dag. Heb je je eigen laadpas dan zijn er geen extra kosten voor het laden. Je kan ook bij evan een laadpas huren. De laadpas kost 50 euro waarbij 1.000 kilometer is inbegrepen. Wanneer je meer dan 1.000 kilometer rijdt kost dit 0,25 cent per extra gereden kilometer. Bekijk hier alle elektrische Volkswagen busjes van evan die je kan huren. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *