Kamperen op Vlieland

Kamperen op Vlieland

Kamperen op Vlieland moet je echt een keer gedaan hebben! Maar pas op! Want het zal niet bij één keer blijven. Op dit kleinste Waddeneiland van Nederland raak je verliefd op de eilanders, de natuur en de rust. Weg van de drukte van het vaste land naar een eiland waar je niet hoeft te letten op trams, metro’s, scooters of de tijd. Onbezonnen en onbezorgd geniet je hier van het schoonste zand, de zinnen die ‘De Vliehors’ achterlaat op het strand en de vriendelijkheid van de eilanders. Je kan er hier over lezen, maar nog mooier: beleef het zelf op het kleinste én mooiste Waddeneiland van Nederland.  

Van Harlingen naar Vlieland

Als je naar Vlieland gaat pak je vanaf Harlingen de boot. Je maakt dan gebruik van de veerdienst: Rederij Doeksen. Zij hebben een ochtend-, middag- en avondboot om 9.00 uur, 14.00 uur en 19.00 uur. Je bent 95 minuten onderweg. Voordat je de boot opstapt laad je je bagage in op de kar. Mocht je gaan kamperen op Camping Stortemelk, dan kan je je spullen op de rode kar met ‘Stortemelk’ erop leggen. Deze rijdt vanaf de haven gelijk naar de camping. Mocht je in een hotel slapen of op Camping Lange Paal, dan laad je je bagage op de blauwe kar. Op de boot kan je boven- of benedendeks zitten. Beneden heb je een klein restaurant waar je broodjes, drinken en zoetigheid kan halen. Benedendeks heb je ook stopcontacten waar je je telefoon kan opladen. De kosten voor een retourticket liggen rond de 30 euro. 

Wil je met de sneldienst dan duurt dit rechtstreeks 45 minuten. Vaar je via Terschelling dan ben je ook 95 minuten onderweg. De kosten voor een retourticket met de sneldienst liggen rond de 45 euro. Beide diensten zijn te boeken via: www.rederij-doeksen.nl

strand van Vlieland - reisblog travel note
kamperen op Vlieland

Camping Stortemelk

Wil je overnachten in het duingebied en wakker worden met een wandeling over het strand? Dan is Camping Stortemelk the place to be! Begeef je tussen allerlei soorten ‘De Waard’ tenten, waarvan de eigenaren hun eigen huisje hebben gemaakt met de nodige versiering. Naast de schone wasgebouwen en het leuke campingwinkeltje kan je ook genieten van het nabijgelegen bos, een drankje drinken bij De Bolder of een yoga-sessie volgen op het strand. Deze camping is van alle gemakken voorzien en dat zorgt er mede voor dat je een ontspannen vakantie tegemoet gaat. In de avond geniet je van de sterrenhemel of van een optreden in de Grote Zaal. 

Aankomst Camping Stortemelk
Aangekomen bij Camping Stortemelk check je in bij de receptie waar je een label krijgt die je aan je tent hangt. De camping is verdeeld in zeven vakken met elk een eigen kleur waar je uit kan kiezen. Je krijgt geen plek toegewezen, maar mag binnen jouw gereserveerde kleur een plek uitzoeken. Als je jouw bagage op De Stortemelk kar hebt geladen van de boot dan brengen ze de bagage langs. Ze rijden een rondje over de camping met de kar en mocht je te laat zijn, dan kan je altijd je bagage ophalen tegenover het afvalpunt. Als je weer vertrekt haal je bagagelabels bij de campingwinkel en wordt jouw bagage opgehaald en naar de boot gebracht. Dat scheelt je weer een hoop gesjouw en de bagageservice is geheel gratis. 

Activiteiten
Bij ‘De Bolder’ geniet je van een drankje in de zon, ontmoet je vrienden en heb je heerlijke pizza’s! Als dat niet genoeg is kan je in de Grote Zaal lachen tijdens cabaretvoorstellingen, zwijmelen bij een romantische filmavond of uit je dak gaan tijdens een optreden van die ene toffe band. In de ochtend kan je de hele zomer lang aansluiten bij de yoga-sessie op het strand. Bekijk hier het programma van Camping Stortemelk, om niets te hoeven missen. 

Kosten
Een nachtje kamperen op Camping Stortemelk kost voor de tent 6,10 per nacht. Daarnaast betaal je als volwassene 8 euro per persoon, per nacht en komt daar per nacht 2 euro toeristenbelasting bovenop per persoon. Je betaalt bij de receptie een borgsom van 50 euro die je weer terugkrijgt bij het uitchecken en inleveren van je tentlabel. Voor een weekendje Vlieland (2 nachten, 2 personen) kom je uit op 64,40 (exclusief 50 euro borg). 

Ben je niet zo van het kamperen? Dan biedt Camping Stortemelk ook boshuisjes en duinhuisjes aan. Geen zin om die zware tent mee te nemen? Dan kies je toch lekker voor een huurtent! Die staan al voor je klaar als je aankomt op de camping. 

Fiets huren

Je hebt je auto, brommer of motor achter moeten laten aan wal en wellicht ook je fiets. Dan is het huren van een fiets op Vlieland wel een must, want op dit eiland is dat hét vervoermiddel. Er zijn drie fietsverhuurders waar jij jouw fiets kan huren op Vlieland. Als je van de boot komt is de eerste die je ziet: Fietsverhuur Jan van Vlieland. Houd er rekening mee dat bijna iedereen die net van de boot komt hier naartoe gaat om zijn fiets te huren. Een enkele fiets, zonder versnellingen, huur je hier voor 13 euro voor 1 dag. Je betaalt hier 10 euro borg bij. Als je online je fiets reserveert ontvang je 10 procent korting. De tweede fietsverhuurder ligt aan het begin van de Dorpstraat: Fietsverhuur Zeelen. Hier betaal je 9 euro per fiets per dag. Hun standaardfietsen zijn allemaal voorzien van versnellingen. Tot slot, aan het eind van de Dorpstraat vind je Frisia Fietsverhuur. Hier kost het huren van een fiets 6 euro per dag met een borgsom van 20 euro. Het gaat hierbij om een fiets zonder versnellingen. Reserveer je deze online dan ontvang je 15 procent korting. 

travelnote - kamperen op vlieland
camping stortemelk

Dorp van Vlieland

Nadat je van de boot bent gestapt en je tent hebt opgezet, ga je het dorp verkennen. Het dorp bestaat uit één lange straat en neemt je terug naar het ‘oude Nederland’ met een heel gemoedelijke sfeer. Wanneer je door het dorp loopt neem dan een kijkje bij het Snoepwinkeltje. Als je na je fietstocht even wilt bijkomen kies je voor Leut Vlieland. Hier haal je de lekkerste lunch en zoetigste taartjes. Voor kleding loop je naar binnen bij Eb&Vloed. Tot slot haal je het avondeten bij Restaurant Puur, waar je geniet van een de Italiaanse keuken.

Wat te doen op Vlieland

Je hoeft je op dit Waddeneiland zeker niet te vervelen, want er zijn genoeg dingen te beleven. Je hebt een fiets waarmee je op ontdekkingstocht kan, je hebt het strand waar je uren kan luieren in de zon, een prachtige vuurtoren op één van de hoogste duinen van Nederland en natuurlijk het wad waar je overheen kan wandelen. Lees hier 15 dingen die je kan doen op Vlieland

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *