Top 5 bezienswaardigheden in Normandië

Top 5 bezienswaardigheden in Normandië

Met deze top 5 bezienswaardigheden in Normandië kijk je je ogen uit. Van geweldige natuur tot prachtige oude steden. Zo bevind je je in de hoofdstad van Normandië terug in de tijd, heb je aan de kust prachtige kliffen die je kan beklimmen voor wat extra avontuur en bevind je je in een sprookje in een futuristische tuin. Nieuwsgierig geworden naar wat deze plekken zijn? Lees hier de top 5 bezienswaardigheden van Normandië die je zeker niet mag missen als je hier bent. 

1. Rouen

In de stad Rouen ga je terug in de tijd. In deze hoofdstad van Normandië vind je allerlei antiekwinkels en oude huizen die zo in een film kunnen. De oude huizen zijn vakwerkhuizen uit de middeleeuwen. Wat je zeker moet bezoeken als je in Rouen bent is Cathédrale Notre Dame. Deze kerk is 150 meter en behoort tot een van de grootste kerken van Frankrijk. In Rouen vind je veel leuke winkels en restaurantjes. Maak een wandeling langs de Seine en eindig de dag met heerlijke empanadas bij café Listo. 

wat te doen in normandie - travelnote
frankrijk normandie - wat te doen - travel note

2. Honfleur

Honfleur is een drukbezochte havenstad die aan de monding ligt van de Seine. Wees er vroeg bij om een parkeerplek te bemachtigen. Ook deze plek is gevuld met leuke winkels en restaurants. Kies een plekje aan het water of wandel rond in het pittoreske centrum. Honfleur staat niet alleen bekend als havenstad, maar ook als stad van de kunstschilders. Een stad die schilders als Monet en Boudin hebben geïnspireerd. 

3. Les jardins d'Etretat

Ben jij ooit in een futuristische tuin geweest? Dan is dit je kans! Bij Les jardins d’Etretat vind je de meest bijzondere kunstwerken. Je kan de tuin vergelijken met de set van Alice in Wonderland. Blije hoofden in perfect gesnoeide buxussen, muziek in de bomen en smalle, begroeide paadjes.  

Je komt bij deze tuin via een wandelpad omhoog vanaf de promenade van Etretat. Het is een klim van 10 minuten omhoog. Een kaartje kost 9,50 euro en je bent ongeveer een uur in de tuin aan het wandelen. De tuin is geopend van 10.00 tot 19.00 uur.   

top 5 normandië - travelnote
travelnote reisblog - frankrijk normandië

4. De kliffen van Etretat

De kust van Normandië heeft vele kliffen, maar de meest bekende zijn de kliffen van Etretat. Ook hier geldt: veel toeristen. Wees er dus vroeg bij om een parkeerplek te vinden én om te kunnen genieten van het uitzicht. Wat deze kliffen zo bijzonder maakt is dat ze zijn ontstaan in het Krijttijdperk. 

Je kan de kliffen bekijken vanaf de promenade óf je kan ze beklimmen. Falaises d”Etretat biedt een prachtig uitzicht vanaf te top. Wil je wat meer rust en ruimte dan loop je iets verder door naar Porte d’Aval waar het al een stuk rustiger is. 

5. Bezoek Mont Saint-Michel

De kers op de taart: Mont Saint-Michel. Op dit eiland ligt de prachtige abdij Mont Saint-Michel dat vanuit het niets opduikt uit het water. Deze plek is één van de drukst bezochte plekken in Frankrijk. Jaarlijks komen 3 miljoen mensen naar dit eiland om de abdij te bewonderen. Dat zegt al genoeg: ga heel vroeg of juist laat in de avond. In de winter schijnt het hier ook rustig te zijn. Lees hier alles over een bezoek aan Mont Saint-Michel

travelnote - normandië bezienswaardigheden

Overnachting

Camping Huttopia

Camping Huttopia ligt in de plaats Calvados. De camping heeft ruime grasvelden waar je je tent kan opzetten of biedt de mogelijkheid om in een huisje op de camping te overnachten. Grote, schone douchegebouwen, een zwembad en zelfs een movie-night in het bos maken deze camping tot een gezellige en fijne plek om te overnachten. ’s Ochtends kan je broodjes halen bij de foodtruck. In de avond kan je hier pizza en hamburgers bestellen. Per nacht betaal je 35 euro en een ontbijt kost rond de 10 euro. Bekijk hier wat camping Huttopia te bieden heeft. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *