Wadlopen bij Mont Saint-Michel

Wadlopen bij Mont Saint-Michel

Wadlopen bij Mont Saint-Michel, hét icoon van Frankrijk. Bekijk dit prachtige eiland vanaf een heel ander perspectief tijdens een wadlooptocht. Drie uur lang ben je aan het wandelen vanaf het eiland en zie je de abdij zoals je hem nog nooit hebt gezien. Kom meer te weten over de geschiedenis en het gebied tijdens een wadlooptocht met gids. Lees hier alles wat je kan verwachten van deze onvergetelijke ervaring. 

De wadlooptocht

Je bent aangekomen bij Mont Saint-Michel en gaat een wadlooptocht doen. Dit doe je uiteraard met een gids, want op eigen houtje gaan wadlopen is levensgevaarlijk. De gids wacht na de brug op de groep om met zijn alle 3 uur te gaan lopen. Je loopt vanaf Mont Saint-Michel naar het nabijgelegen eiland Tombelaine. Over het wad loop je op blote voeten en in korte broek. Tijdens de tocht vertelt de gids over het gebied en de geschiedenis. Aangekomen bij het andere eiland heb je even de tijd om te lunchen en bij te komen van de 1,5 uur die je erop hebt zitten. Wanneer je gaat wadlopen hangt af van de getijden. Twee keer op een dag ligt de baai van Mont Saint-Michel droog en kan je deze bewandelen. Het is best een flinke afstand die je loopt dus neem zeker de volgende dingen mee:

  • Water
  • Zonnebrandcrème
  • Pet of zonnebril
  • Lunch en snacks
  • Tas/rugzak om je schoenen in te doen
  • Handdoek om je voeten mee af te drogen na de tocht
reisblog travelnote normandie frankrijk

Drijfzand

We waren een tijdje onderweg en kwamen aan bij een stuk water. De gids liep voorop om te kijken over er geen drijfzand lag. Nadat we aan de overkant waren vertelde de gids meer over drijfzand en wat je moet doen. Hij ging op een stuk zand stampen dat vervolgens veranderde in een soort puddinglaag dat hem naar beneden trok. Hoe meer hij bewoog hoe verder hij wegzakte in het drijfzand.

Terwijl hij met zijn benen in het drijfzand stond vertelde hij wat je moet doen in zo’n situatie. Je leunt op één been met heel je gewicht terwijl je je andere been gaat draaien. Je draait je been omhoog en trekt deze vervolgens uit het zand. Je legt dit been met de knie op het zand en gaat vervolgens met je gehele gewicht hierop leunen. Vervolgens draai je je andere been eruit tot je weer kan opstaan. 

Tombelaine

Na 1,5 uur lopen kom je aan bij Tombelaine. Het ‘zusje’ van Mont Saint-Michel. Dit eiland was vroeger ook bewoond, maar tegenwoordig is het een beschermd gebied voor vogels. Hier kan je even rustig bijkomen en wat eten. De gids vertelt meer over dit eiland en zijn geschiedenis. Op dit eiland stond vroeger ook een kerk, maar nu is dat maar moeilijk te zien. De legende gaat dat de liefde van Madelaine was omgekomen in de oorlog en zij zich van de kapel wierp op de rotsen. Vandaar dat het eiland ‘Tombelaine’ werd genoemd: graf van Madelaine. 

mont saint michel wadlopen - travelnote

Ook wadlopen bij Mont Saint-Michel?

Via Tripadvisor boekte wij onze wadlooptocht met gids Stephane. We vertrokken met een groep van ongeveer 20 mensen. Stephane deelt de informatie het Frans en in het Engels. Voor 12 euro per persoon heb je een onvergetelijk dag en ben je hierna veel informatie rijker over het gebied en de geschiedenis. Je loopt 6 km van Mont Saint-Michel naar Mont Tombelaine en weer terug. Je bent ongeveer 3 uur aan het wandelen. Klik hier om zelf een wadlooptocht bij Mont Saint-Michel te doen. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *