Kanoën in Zweden

Kanoën in Zweden - Värmland

Kanoën in Zweden is een echte aanrader! Wil je helemaal back to nature dan is dit de manier om dat te doen! Wildkamperen, water halen uit het meer, nergens een stopcontact, geen of slecht bereik en elke avond een heerlijk kampvuur. Ik ging 7 dagen kanoën in het geweldige Värmland met de organisatie Into the Wild. Je hoeft alleen te boeken en zij regelen de rest. Van vervoer tot voedselpakket, van hangmat tot (uiteraard) kano. Het is een 7-daagse kanotrip met wildkamperen in de ongerepte natuur. Ben je nog een camping-virgin? Geen probleem, je kan er een tent bijboeken. Wij hadden onze eigen tent en eten mee en vanuit Into the Wild kregen wij (bamboe) bestek, pannen en een heerlijke hangmat. Lees hier wat je kan verwachten van een kanotrip in de ongerepte natuur met organisatie Into the Wild.

paklijst wildkamperen
wildkamperen zweden a travel note

Vervoer naar Värmland

De bus vertrekt om 17:00 uur vanuit Utrecht richting Gustavsfors, het is best een eind rijden en met de tussenstops ben je ongeveer 16 uur onderweg. Je rijdt in de avond en komt dus de volgende ochtend aan in Gustavsfors. Daar aangekomen krijg je een Canadeese kano van kanobedrijf: Alcatraz Adventures en ontvang je jouw geboekte pakket. Bij je boeking zit een kookset inbegrepen. Voedselpakket, tent en slaapmat zijn bij te boeken. 

kanoen in zweden a travel note

Wat kan je verwachten

Värmland ligt in het westen van Zweden tussen Oslo en Stockholm. Tijdens de kanotrip zie je verschillende eilandjes en onwijs veel prachtige natuur. Halverwege de trip wordt de kano naar een tweede locatie gebracht dat Klein Canada wordt genoemd. Wij hebben de LOGOM trail gevolgt, maar voor de echte fanatiekelingen is er ook de SVAR trail, waarbij je door een sluis gaat om een wat intensievere route te volgen als aanvulling op de LOGOM trail.

Elke avond is er een basecamp waar je, als je wilt, naartoe kan. Uiteraard kan je ook je eigen plan volgen en zelf ergens je tent opzetten. De eerste avond bleven wij bij het basecamp. Gezellige sfeer, kampvuur en een aantal kanotips van tourguide Tim. Heb je nog nooit gekanood? Maak je geen zorgen want ze leggen het je met alle liefde en enthousiasme uit. De andere dagen gingen we op eigen houtje op pad. Dat betekent 4 uur kanoën en als je geen zin meer hebt zoek je een mooi plekje op om je tent op te zetten. 

varmland ian kanoen zweden travel note

Wat moet je meenemen

Het voedselpakket van Into the Wild bestaat uit verse ingrediënten voor bijvoorbeeld pasta, maar ook Adventure Food. Wij hadden ons eigen voedselpakket mee, dat alleen bestond uit Adventure Food. Dat is ontbijt, lunch en avondeten uit een zakje… Neem dus, als je je eigen eten meeneemt, ook wat verser eten mee. Je komt onderweg 1 keer langs een supermarkt waar je de nodige spullen nog kan inslaan. Voor het douchen hadden we eco-shampoo mee van het merk: Love Beauty and Planet, dat je gewoon bij de Albert Heijn kan kopen. Je poetst je tanden in de natuur dus het beste is om ook een natuurlijke tandpasta te kiezen, zoals van The Humble Co. Hier vind je een lijst met duurzame reisproducten die handig zijn om mee te nemen. Neem ook een powerbank en genoeg muggenspray mee. Je hoeft je eigen pannen en bestek niet mee te nemen. Geniet ’s avonds van een heerlijk kampvuur en bekijk de zonsondergang vanuit je hangmat. Vergeet je marshmallows niet! Bekijk hier de paklijst voor wildkamperen.

Enthousiast geworden? Boek deze reis dan bij: Into the Wild

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

1 reactie op “Kanoën in Zweden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *