11 handige apps voor tijdens jouw reis

11 handige apps voor tijdens jouw reis

Met deze 11 handige apps, die ook allemaal gratis te downloaden zijn, ga jij een onbezorgde reis tegemoet. Weet je niet waar het dichtstbijzijnde tankstation is? De Around Me app helpt je verder. Een goedkope overnachting? Kijk op Hostelworld of AirBNB. Met de Google Maps app weet je zeker dat je nooit meer zal verdwalen. Kortom, deze handige apps moet je hebben tijdens je reis.

Google Maps

Als je op reis gaat is de Google Maps app de eerste app die je moet downloaden. Hoe vaak loop je wel niet langs een gebouw en vraag je je af of je die al eerder hebt gezien. Vaak ben je dan toch echt de weg kwijt. Toch lastig om dan de weg te vragen wanneer niemand Nederlands of Engels spreekt. Met de Google Maps app weet je zeker dat je nooit meer verdwaalt en kan je ook plekken opslaan onder de categorie ‘wil ik nog zien’ zodat je zeker weet dat je de hoogtepunten niet misloopt tijdens je reis. 

Booking.com

Als je de Booking app hebt kan je heel makkelijk al jouw reserveringen vinden in één oogopslag. Daarnaast kan je met je reserveringen korting krijgen wanneer je, na een aantal bookingen, een Genius-account hebt. Vind makkelijk welke hotels, B&B’s, appartementen of hostels beschikbaar zijn in de buurt. 

apps die je moet hebben tijdens reis - reisblog a travelnote

Hostelworld

Ben je een backpacker en op zoek naar een goed hostel? In de app van Hostelworld zijn alle hostels gebundeld. Filter op goedkoop of juist op een all-female dormroom. Zie ook gelijk welke waardering het hostel krijgt. Een handige app om een low-budget slaapplek te vinden in het land waar jij rondreist. 

AirBNB

Wie kent AirBNB niet?! Hier blijf je slapen in het huis van iemand anders. Dat is tenminste het idee, want soms zijn het ook kleine hotels of B&B’s die je hier vindt. Naast een goede overnachting in alleen een slaapkamer of met een hele woning voor jezelf, biedt AirBNB ook belevingen aan. Deze belevingen worden gedaan door de locals. Dit kan een kookworkshop zijn of krijg alle informatie over de stad terwijl je op de fiets zit en jouw gids al jaren in het land woont. Een leuke, vaak bijzondere ervaring. 

Currency

Dat omrekenen naar een andere munteenheid is soms toch best lastig. Zeker als je een boodschappentas vol hebt en moet uitrekenen wat alles nu precies kost. Met deze Currency app heb je daar geen last meer van. Toets het bedrag in en selecteer waar je het naar om wilt rekenen. Makkelijk en je hebt gelijk een beter overzicht over je uitgave. 

Skyscanner

Er zijn veel vluchtapp’s, maar met Skyscanner heb je toch een duidelijk overzicht welke maatschappijen hun vlucht aanbieden op de gewenste dag van aankomst of vertrek. Nadat je een goed beeld hebt van welke maatschappij vliegt en wat de kosten daarvan zijn, is het toch vaak voordeliger om direct bij de vliegtuigmaatschappij te boeken. De Skyscanner app is dus eerder een eerste overzichtsapp om te gebruiken. 

Tripadvisor

Als je in een ander land bent en je wilt graag de beste recensies over dat ene restaurant of welke activiteiten er allemaal te doen zijn, dan is Tripadvisor een ideale app. Omdat de app is gevormd door mensen zelf krijg je het meest realistische beeld van de tip die je zoekt. Zeker de foto’s die mensen er zelf op plaatsen laten goed zien wat je kan verwachten. Laat daarom ook zeker zelf een recensie achter na je beleving. 

apps voor tijdens je reis - travelnote

Polarsteps

Zeker als je een lange reis aan het maken bent is Polarsteps een heel leuke app om te hebben. Met de app kan je na afloop zien waar je allemaal bent geweest, welke route je hebt afgelegd, welke landen je allemaal hebt gezien. Je kan ook kleine verhaaltjes erbij schrijven en foto’s toevoegen. Zo heb je een digitaal overzicht van jouw reis, die je ook nog kan delen met anderen. Zo kunnen ze jou volgen en meelezen met je avonturen.

Around me

De Around me app is super handig voor wanneer je op zoek bent naar een supermarkt of een tankstation en niet weet hoe en waar je het kan vinden. Maar vind er ook hotels en pinautomaten mee. Met deze app krijg je een duidelijk overzicht en kan je selecteren waar je naar op zoek bent. Zo zie je in een oogopslag waar de dichtstbijzijnde supermarkt is en kan je met de route er direct naartoe lopen. Heel handig en scheelt je weer een hoop tijd!

Google Drive / Dropbox

Ben jij ook die enthousiaste (telefoon) fotograaf op vakantie? Altijd heel vervelend als je telefoon dan aangeeft dat hij vol is, maar je geen foto’s meer kan verwijderen. Met de Google Drive of Dropbox app kan je makkelijk je foto’s overzetten en weet je zeker dat je na je vakantie alles nog terug kan vinden. Ook als je wel ruimte hebt op je telefoon is het handig om zo af en toe je foto’s hiernaartoe te verplaatsen, want je zal je telefoon maar kwijtraken en al je foto’s kwijt zijn! 

Lightroom

Met de Lightroom app kan je heel makkelijk en snel je vakantiefoto’s bewerken. Maak ze kleiner, geef het een andere kleur en gooi er een preset overheen en jij hebt die prachtige ‘jungle look’ vakantiefoto. Je kan ook je eigen presets maken en opslaan als een vast template. Wil je een ‘professionele’ foto maken, maar heb je geen camera? In de Lightroom app kan je spelen met de sluitertijd, ISO en diafragma. 

handige apps voor tijdens je reis - travelnote reisblog

Uber

Hoe konden we ooit zonder Uber? Sta je ergens in de middle of nowhere en heb je de bus gemist die over 2 uur pas weer langskomt? Met de Uber app kan je zo een taxi regelen en hoef je je nergens meer druk over te maken. Uber heeft ook steppen en scooters in sommige steden die je ook op weg kunnen helpen. Als je alleen een Uber taxi bestelt natuurlijk altijd eerst even kijken wat de recencies zijn van die bestuurder, voordat je bij een gekkie in de auto stapt. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *