Overnachten op Ameland bij 'eco-stay' Breeze

Overnachten op Ameland bij 'eco-stay' Breeze

Overnachten op Ameland doe je natuurlijk bij ‘eco-stay’ Breeze. Dit ecologisch en energieneutraal gebouwde ‘hotel’ biedt drie kamers in Scandinavisch en Dutch design en is van alle gemakken voorzien. Verblijf in één van de drie prachtig, luxe kamers en je hebt gegarandeerd een heerlijke tijd op Ameland. 

'Eco-stay' Breeze

Wij bleven twee nachten slapen in één van de heerlijke ‘eco-stays’ van Breeze. Een ecologische en energieneutrale overnachting met drie hotelkamers voor twee personen. Op het gebied van milieuvriendelijkheid is werkelijk overal aan gedacht: zonnepanelen, zonnecollectoren tot eco-shampoo in de badkamer en biologisch afbreekbare koffiecups. Naast ecologisch en energieneutraal zijn de kamers voorzien van: een flat screen tv, koelkast en föhn. Je kan zelfs je bed verstellen zodat je rechtop kan zitten om je boek te lezen met de nachtlamp aan, die ook een ingebouwd USB-oplader heeft. Met de regendouche haal je makkelijk al het zand uit je haar en doe je er een beetje eco-shampoo in zodat het allemaal weer lekker ruikt. Vanwege het sluiten van de horeca heeft elke kamer ook het nodige bestek en servies en haal je bij een leuk restaurant je avondeten of je laat het gewoon bezorgen om het daarna lekker op je kamer op te eten. 

Een overnachting bij eco-stay Breeze is vanaf 180 euro voor twee personen.
Boek hier jouw overnachting bij Breeze op Ameland. 

Overnachten bij eco-stay Breeze op Ameland
Eco-stay Breeze overnachting

Hoe kom ik bij eco-stay Breeze?

Als je gaat overnachten bij Breeze, kan je daar op drie manieren komen. Breeze ligt in Hollum aan Westerlaan 33B, het meest westelijke punt van Ameland. Wanneer je op Ameland bent gekomen met de auto, rijd je binnen 15 minuten naar Breeze toe. Hier kan je de auto parkeren. Ook is er aan elektrische auto’s gedacht, voor de deur heb je namelijk een laadpunt. Wanneer je met de bus komt kan je vanaf de haven van Ameland direct bij het uitstappen vanaf de boot de bus pakken richting Hollum. Je doet er met de bus ongeveer 20 minuten over en stapt voor de deur uit bij halte Westerlaan. Tot slot de fiets. Je kan een fiets huren bij de haven waar je fietsverhuur Kiewiet hebt, of neem je eigen fiets mee naar Ameland. Wanneer je vanaf de haven naar Breeze fietst ben je ongeveer 45 minuten onderweg. Voor de deur van Breeze heb je een fietsenstalling staan. 

Omgeving van Hollum

Breeze ligt in het dorpje Hollum, waar je genoeg te doen hebt om te genieten van Ameland. Zo kan je het dorpje in waar je verschillende restaurants hebt en een aantal kleine winkeltjes. Als je iets verder de straat uitloopt heb je een prachtige kijk op de vuurtoren waar je binnen 10 minuten naartoe kan fietsen. Het strand is ook heel dichtbij, dus avondwandelingen over het strand zijn heel goed te doen. Neem ook een drankje bij Beachclub The Sunset waar je een eigen strandstoel kan huren of op het terras kan zitten aan de zee. Wandelen door het Hollumerbos is ook een optie. Tijdens onze wandeling zagen wij twee uilen voorbijvliegen! Al met al genoeg te doen dus in dit dorpje. 

Overnachting bij Breeze op Ameland
Breeze eco-stay overnachting op Ameland

Wat kan je nog meer doen op Ameland?

Hollum is één van de vier plaatsen op Ameland. Nes is namelijk het grootste dorp waar je veel winkels hebt en restaurantjes. Ballum is een stuk kleiner en lijkt daarin een beetje op Hollum. Naast de dorpjes is er nog veel meer om te ondernemen. Lees hier wat je allemaal kan doen op Ameland

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *