10x mooiste stranden in Nederland

10x mooiste stranden in Nederland

Op zoek naar de mooiste stranden in Nederland? Wanneer de zon zich weer laat zien wil jij vast ook jouw dag doorbrengen aan zee. Met onze lange Hollandse kust zijn er heel wat stranden waar je terecht kan. Stranden met mooie duinen, waar je uren kan wandelen of juist heerlijk in de zon kan liggen. Je zal je zeker niet vervelen wanneer je een bezoekje brengt aan één van deze mooiste stranden in Nederland. 

1. Ameland

Ameland heeft heel wat stranden, namelijk in het plaatsje Nes, Buren en Hollum. Mijn favoriet is het strand van Hollum aan de westkust van Ameland, want tijdens je strandwandeling kan je vanaf hier de vuurtoren zien. Het is een breed strand waar je kan genieten van een zomerse dag en daarna kan je een drankje drinken op het terras van Beachclub The Sunset. Wil je meer weten over Ameland? Lees dan hier over de 14 dingen om te doen op Ameland

Mooiste stranden in Nederland - Ameland
10x de mooiste stranden in NL

2. Hoek van Holland

Bij Hoek van Holland hoef je je nooit te vervelen. Bij de surfschool kan je een surfboard huren zodat je een paar goede golven kan pakken en daarna drink je een drankje op het terras bij Pelle Surf Shack. Het is een heel lang strand, maar op zomerse dagen ook erg druk. Daarom moet je kiezen voor een rustigere strandopgang. Een heerlijk strand om een dagje door te brengen of zelfs een overnachting in een vakantiehuisje aan het strand.

3. Scheveningen

Scheveningen is een lang strand waarbij je niet direct denkt dat dit bij ‘mooiste stranden in Nederland’ hoort. In de zomer is het hier vooral heel druk bij de pier. Als je iets verder van dit drukke deel afgaat en een plekje uitzoekt bij Strandpaviljoen Zuid zit je helemaal goed. Hier kan je uitkijken over de boten die wachten om de Rotterdamse haven in te varen en bij Strandpaviljoen Zuid ben je aan het juiste adres om te genieten van een zwoele zomeravond!

De mooiste stranden in Nederland op een rij

4. Callantsoog

Het strand van Callantsoog hoort zeker in dit lijstje van mooiste stranden in Nederland. Het is een breed en schoon strand. Ideaal voor lange strandwandelingen, want dit strand is kilometers lang. Op het strand van Callantsoog kan je grote zeesterren vinden en worden hier regelmatig zeehonden vrijgelaten. Je kan naar het uitzichtput Kiefteglop wandelen en uitkijken over de zee en de duinen. Neem plaats bij één van de strandtenten of geniet van de zon in een lekkere strandstoel.

5. Ouddorp

Bij Ouddorp vind je vuurtoren Westhoofd die vlakbij het strand staat. Een erg mooi strand waar het heel rustig is. Dit strand in Zeeland is een geweldige plek voor een strandwandeling, je kan er zeehonden spotten of neem een duik in de zee. De vuurtoren kan je niet van dichtbij bekijken, maar vanaf de duinen heb je een leuk uitzicht op vuurtoren Westhoofd. Na je wandeling kan je een drankje doen bij Strandtent Bula. 

6. Vlieland

Op het strand van Vlieland heb je vaak het gevoel dat je de enige bent. Wandel over de duinen het strand op en kijk uit over de golven. Op dit schoonste strand van Nederland kan je ook heerlijk liggen in een duinpannetje. Dit strand in Nederland is geweldig voor een strandwandeling, krabbetjes zoeken op de pier, een stranddagje en ’s avonds mag je hier een kampvuur maken. Lees hier over de 15 andere dingen om te doen op Vlieland

De 10 mooiste stranden in Nederland

7. Terschelling

Terschelling heeft het breedste strand van Nederland. Het strand is wel 30 kilometer lang en 4 kilometer breed. Dit breedste deel kan je vinden bij ‘West aan Zee’ en ‘Midsland aan Zee’. Na je strandwandeling kan je hier heel wat leuke strandtenten bezoeken om een drankje te doen op het terras, terwijl je uitkijkt over de golven. Wil je echt een flinke strandwandeling maken dan kan dat helemaal naar het drenkelingenhuisje. Meer weten over wat te doen op dit eiland? Lees dan hier over 14 dingen om te doen op Terschelling

8. Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee ontving in 2021 voor de 11e keer de internationale Blauwe Vlag. Dat betekent dat dit strand een perfecte kwaliteit heeft van het zwemwater en het strand ontzettend schoon is. Naast ‘mooiste strand van Nederland’ hoort deze dus ook in het lijstje van ‘schoonste strand van Nederland’. Het strand van Bergen aan Zee is drie kilometer lang, waar je heerlijk kan wandelen en zwemmen.

Op rij de mooiste stranden in Nederland
Mooiste stranden in NL om te bezoeken

9. Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal aan Zee ligt vlakbij de Nationale Parken Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit strand heeft heel wat activiteiten te bieden zoals surfen en kitesurfen. Daarnaast kan je hier bij heel wat leuke strandtenten terecht, zoals bij mijn favoriet Rapa Nui. Een heerlijk strand om volop te genieten van alle activiteiten of juist om een rustig dagje door te brengen. Zou je hier langer willen blijven? Neem dan eens een kijkje bij Surfana voor een heerlijk surfweekend! 

10. Texel

Natuurlijk mag ook Texel niet ontbreken in dit rijtje van mooiste stranden in Nederland. Aan de westkust van Texel is veel strand om te bezoeken en vind je in het zuiden van het eiland De Hors. Dit wordt ook wel het ruigste stuk van Texel genoemd. Je vindt hier zandduinen en moerrassen en krijg je een beeld van een kleine woestijn. Naast een leuke strandwandeling kan je hier lezen over 15 dingen om te doen op Texel.

10x mooiste stranden in Nederland
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *