Ben jij van plan om een langere periode te reizen? Om ervoor te zorgen dat je het langer volhoudt met je budget, is het handig om goedkopere landen uit te kiezen. Voorbeelden van populaire en relatief goedkope bestemmingen zijn Mexico, Thailand, India en de Filipijnen. Lees hier meer over deze goedkope landen.

Mexico

Misschien zul je niet zo snel aan Mexico denken, maar het is een werkelijk prachtige bestemming en het leven is er relatief goedkoop. Er komen veel toeristen naar de grote steden. Over het algemeen zijn er ook aanbiedingen te vinden voor een goedkope vakantie naar Mexico. Wil je niet te veel uitgeven? Probeer dan de toeristische plekken te vermijden. Dan kun je namelijk een goedkope accommodatie vinden en betaal je ook weinig om te eten. Ook het vervoer is erg goedkoop in Mexico. Deze bestemming is perfect voor liefhebbers van azuurblauwe zee, een divers onderwaterleven, heerlijk eten en bijzondere geschiedenis.
Goedkoopste bestemming wereldreis

Thailand

Veel Azië aanbiedingen zijn gericht op Thailand. Omdat er veel toeristen naar dit prachtige land komen, zul je ook een goedkoop vliegticket kunnen scoren als je geluk hebt. Zodra je op deze bijzondere bestemming aankomt, kun je van de lekkerste gerechten genieten. En dat voor zeer scherpe prijzen. Voorheen was Thailand goedkoper, maar je kunt er nog steeds prima uit de voeten met een laag budget. Probeer dan wel de toeristische plekken te vermijden en bezoek liever de kleinere gebieden waar minder toeristen komen. Thailand is ook een goede basis om aan je wereldreis te beginnen. Vanaf hier kun je naar veel andere bestemmingen vliegen. Je zult in dit land veel andere reizigers tegenkomen, waaronder liefhebbers van het backpacken.
wereldreis naar goedkope bestemmingen
Goedkoopste bestemmingen voor jouw wereldreis

India

Dit gigantische land is één van de goedkoopste landen om te verblijven. Je kunt hier voor een extreem lage prijs eten, slapen en reizen. Natuurlijk moet je jezelf wel voorbereiden op de grote drukte, vooral in de grote plaatsen. India is nu eenmaal zeer dichtbevolkt. Toch heeft dit land ook zeker zijn charmes. Niet voor niets is het een populaire bestemming onder de backpackers. Omdat het land erg groot is, zijn veel reizigers zelfs na een maand nog niet uitgekeken. Ontdek de aroma’s van de kruiden en de spiritualiteit. Wil je eens ervaren hoe het is om te leven in een Ashram? Dan is een bezoek aan India absoluut de moeite waard!
goedkope wereldreis bestemmingen

De Filipijnen

Deze bestemming bestaat uit ongeveer 7105 eilanden, je hebt hier dus genoeg te ontdekken! Je vliegt voor een prima prijs buiten het hoogseizoen naar Manilla, de hoofdstad. Vanaf hier kun je reizen naar diverse eilanden die jou aanspreken. Tegenwoordig zijn De Filipijnen wel wat duurder door de vele Chinese toeristen die hier hun vakantie vieren. Echter, kun je wel goedkoop leven als je het een beetje slim aanpakt. Ontdek bijzondere natuur en de meest geweldige stranden. Je vindt hier grotten, vulkanen, bergen en regenwouden.
reizen naar goedkope bestemmingen

Er zijn genoeg mooie bestemmingen die goedkoper zijn dan het leven in Nederland. Probeer altijd de toeristische gebieden te vermijden bij het vinden van een goedkope accommodatie. Een wereldreis hoeft namelijk niet duur te zijn, het is vooral belangrijk om slim te zoeken en boeken.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *