Tip: Duiken in Lagos Portugal

Tip: Duiken in Lagos Portugal

Heb je altijd al eens willen duiken? Ga duiken in Lagos Portugal met Lagos Divers Algarve. Met een introductiecursus leer je alles over duiken en de onderwaterwereld. Bekijk kleurrijke vissen, grote zeesterren en wie weet zwemt er zelfs een rog voorbij. Hier lees je wat je allemaal kan verwachten van een dag duiken in Portugal.

Duiken in Portugal Algarve
Portugal duiken Lagos

Wat kan je verwachten van duiken in Lagos Portugal?

Wanneer je gaat duiken met Lagos Divers Algarve heb je keus uit verschillen pakketten. Zo kan je kiezen voor een beginnerscursus wanneer je nog niet je duikbrevet hebt gehaald. Met een beginnerscursus ontdek je wat duiken inhoudt en of je dit leuk vindt. Je kan er ook voor kiezen om hier een duikbrevet te halen. Wanneer je een duikbrevet wilt halen ben je hier 2 tot 4 dagen mee bezig.

Als je hebt gekozen voor een beginnerscursus ga je een halve dag op pad met Lagos Divers Algarve. Wanneer je bij hun locatie bent aangekomen krijg je een wetsuite, zwemvliezen, handschoenen en een duikbril die je moet passen. Wees daarom een half uur van tevoren aanwezig. Laat je waardevolle spullen achter in een kluisje bij de duikschool. De boot waarmee je de zee op gaat is namelijk erg klein.

Vervolgens rij je met een busje naar de haven van Lagos om daar de duikspullen op de boot te laden. Je vaart de zee op en krijgt tijdens het varen meer uitleg over het duiken. Op de boot is ook thee, koffie en koek aanwezig. Nu je alles weet over duiken kan je jouw duikspullen aantrekken en het water ingaan. Bij de eerste duik ben je ongeveer een half uur onderwater en zie je vissen, zeesterren, octopussen en misschien zelfs roggen.

Na je eerste duik kan je eventueel kiezen voor een tweede duik. Doe je een tweede duik dan kost dit ongeveer 35 euro extra.

Portugal duiken

Wat kost het om te duiken in Lagos Portugal?

Er zijn verschillende duikscholen in Lagos. Deze hanteren allemaal een andere prijs.

Lagos Divers Algarve
Een beginnersduik met Lagos Divers Algarve kost 95 euro. De instructeur, duikspullen, vervoer en hapjes zijn bij de prijs inbegrepen. Wil je een tweede duik doen dan kost dit ongeveer 35 euro extra.

WeDive
Ga je met WeDive-Lagos duiken in Portugal dan betaal je voor een beginnerscursus 125 euro. Je gaat eerst een proefduik maken in het zwembad om vervolgens te duiken in zee. Alle duikspullen, instructeur en vervoer zijn inbegrepen in de prijs. Wil je hier je open water duikbrevet halen dan kost dit 425 euro. Je volgt dan vier lessen en theorie.

Blue Ocean Divers
Wanneer je met Blue Ocean Divers gaat duiken in de Algarve kost dit 40 euro voor een halve dag. Hierbij gaat het om een beginnersduik met eigen spullen. Wanneer je alle spullen moet huren kost een halve dag 95 euro. Wil je een hele dag duiken en alle spullen huren dan betaal je 165 euro. Voor een open water duikbrevet betaal je hier ook 450 euro.

Duiken in de algarve

De 5 beste plekken om te duiken in Portugal

Heb je al meer duikervaring en wil je ook graag op andere plekken duiken in Portugal? Dan zijn dit de beste plekken om dat te doen:

1. Ocean Revival Underwaterpark Algarve Portugal
Hier zijn vier schepen gezonken om het ecosysteem te herstellen. Een indrukwekkende plek om te duiken in de Algarve.

2. Santa Maria in de Azoren
Bij Santa Maria kan je tijdens jouw duik baleinwalvissen, potvissen en dolfijnen tegenkomen. Duik langs grotten en tunnels terwijl je 40 meter diep zicht hebt. Bij de eilandengroep Formigas Islets kan je wrak Olympia bekijken.

3. Madeira
Op Madeira heb je verschillende plekken waar je kan duiken. Tussen juni en oktober heb je de grootste kans om walvissen te zien. Ook kan je verschillende wrakken bekijken die een kunstmatig rif vormen. Je kan goed duiken bij Machico, Canico en Ponta de Sao. Lees hier meer over duiken bij Madeira.

4. Sesimbra
De meest populaire duikstreek van Portugal is Sesimbra. Deze plek vind je in het zuiden van Portugal en daarom kan je hier het hele jaar door goed duiken. Ook nachtduiken kan hier het hele jaar door. Deze duikplek behoort tot het grootste Portugese Marine Reservaat.

5. Peniche
Het heldere water van Peniche is een uitnodiging voor duikers. Met de boot reis je af naar natuurreservaat Ilha das Barlengas. Rondom het eiland vind je verschillende scheepswrakken.

Duiken Portugal Lagos
Lagos Portugal Duiken
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *