9 dingen om te doen in Tilburg

Er zijn genoeg dingen om te doen in Tilburg. Naast veel leuke lunchplekjes heb je een paar toffe attracties die je zeker niet mag missen. Een enorme aanrader voor een dagje Tilburg is een bezoek brengen aan Doloris! Maar dat niet alleen, want er zijn nog 8 andere dingen die je kan doen als je het gezellig Tilburg bezoekt. Lees hier alle tips voor jouw dagje Tilburg. 

1. Buutvrij koffiecafé

Bij het Buutvrij koffiecafé kan je niet alleen terecht voor een goede koffie, maar word je ook blij verrast door het leuke interieur en de overheerlijke lunch die ze hebben. Voor afhaal is dit ook een zeer gewilde plek in Tilburg. Haal hier de zoetigheid voor een verjaardag of drink een homemade lemonade met een vriendin. Buutvrij wil je niet overslaan wanneer je in Tilburg bent! 

Adres: Stationsstraat 49

lunchen in tilburg - reisblog atravelnote

2. De Pont

Museum ‘De Pont’, gevestigd in een voormalige wolspinnerij, biedt allerlei soorten hedendaagse kunst aan. Jan de Pont waar het museum van is heeft voor zijn overlijden zijn hedendaagse kunst hier laten exposeren. Door het grote pand kan je hier veel kunst komen bewonderen. Bekijk grote kleurrijke kunst of juist veel kleine schilderijen. De toegang tot De Pont kost 12,50 euro. Om te parkeren bij De Pont betaal je 2 euro. Bekijk hier meer informatie over Museum De Pont

3. LocHal Bibliotheek

Bibliotheek LocHal is in 2019 niet voor niets benoemd tot ‘beste bibliotheek ter wereld’. Deze bibliotheek achter het centraal station van Tilburg was eerst een oude locomotiefwerkplaats en biedt niet alleen boeken te leen aan. Van exposities tot koffiebarretje, leer in het foodlab alles over eten, vergader in de Glazen Zaal of volg een gratis architectuurrondleiding. Een indrukwekkende plek om doorheen te lopen. 

Bibliotheek tilburg bezoeken - a travel note

4. Boulesbites Bar

Een avondje jeu-de-boulen en borrelen? Dan ben je aan het juiste adres bij Boulesbites Bar. Hier vind je meerdere jeu-de-boules banen en kan je lekker aan de cocktails, streetfood en speciaal-biertjes. Reserveer een baan met vrienden en familie en geniet van een avondje uit met leuke muziek en veel vermaak. Bekijk hier de informatie van Boulesbites Bar

5. Kempentoren

In het Spoorpark van Tilburg vind je de Kempentoren. Met uitzicht over de stad, richting de Kempen, ontstond de naam Kempentoren. Met zijn 35 meter hoogte en 192 trappen heb je vanaf de top een leuk uitzicht over de stad en het Spoorpark. Voordat je de toren in kan betaal je 1,50 euro entree. 

tilburg kempentoren - travelnote

6. Piushaven

De Piushaven is in de zomer een gewilde plek om te vertoeven. Op een warme zomerdagen zijn er flink wat mensen die hier verkoeling zoeken. Een verfrissende duik in het water of een lekker drankje bij een restaurant aan de haven. De Piushaven is een gegraven haven waar je ook verschillende evenementen hebt door het jaar heen. Een gezellige plek om te bekijken wanneer je in Tilburg bent. 

7. Doloris

Voor wie Doloris niet kent is deze experience moeilijk om aan uit te leggen. Het is een soort dolhof in een gebouw waar je telkens in een andere kamer komt. Je begeeft je in een soort droomwereld waarbij je soms moet kruipen om naar anders kamers te komen of omhoog klimmen via een trap naar de volgende ruimte. Je bent ongeveer een uur binnen en wanneer je denkt dat je alles hebt gezien, dan ineens ben je weer in een nieuwe wereld. Ben je er uiteindelijk uitgekomen dan kan je daarna nog een drankje doen op het dakterras. De entree voor Doloris kost 20 euro. Bekijk hier alle informatie voor Doloris

Musea van Nederland bezoeken - reisblog travelnote

8. CineCitta

CineCitta is een kleine, zeer gezellige bioscoop in Tilburg. Een bioscoop voor mensen die niet met de massa meegaan. Hier kijk je namelijk niet naar de Hollywood-blockbusters maar naar arthouse films. Met zijn drie bioscoopzalen en restaurant Ristrobar is dit een leuke avond uit. Bekijk hier de filmagenda van CineCitta.

9. Eetbar De Wagon

Wil je even ontsporen dan ben je bij Eetbar De Wagon aan het juiste adres. Achter het station van Tilburg vind je een wagon waar je heerlijk kan eten. In een bijzondere setting krijg je creatieve gerechten voorgeschoteld. Een onvergetelijke ervaring waarbij je in een treinstel zit uit 1930. Het restaurant heeft een open keuken en moderne bar. Maak hier een reservering voor Eetbar De Wagon

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *