6x de leukste winkels in Gent

6x de leukste winkels in Gent

Ga je in Gent winkelen? Dan wil je deze winkels niet overslaan. Van een prachtige bloemenwinkel tot boekwinkel met alleen maar reisboeken. Op zoek naar een cadeau? Dan wil je winkel Mus in een Plas niet missen. Of neem een kijkje bij ANKR. wanneer je je kledingkast wilt aanvullen. Hoe dan ook ga jij goed geslaagd de deur uit. 

1. Bloemenwinkel - Bluet

Bij Bloemenwinkel Bluet begeef je je in een ware jungle. Hier zijn de plantenpotjes geplakt aan het plafond, zijn de lampen gemaakt van bloemenstelen en is de trap gewikkeld in klimop. Je hebt hier twee verdiepingen aan bijzondere planten en potten die je kan kopen. Als je in Gent gaat winkelen, en je dol bent op planten, moet je hier zeker een kijkje nemen. 

Bluet – Sint Baafsplein 11

6x winkelen in Gent

2. Harry Potter winkel - The Wizard Store

Harry Potter fans opgelet! The Wizard Store in Gent heeft een hele hoop must haves voor alle Harry Potter liefhebbers. Haal hier je eigen toverstok, Huffelpuff sjaal of kies uit diverse Harry Potter spellen. De winkel opende in 2021 zijn deuren en heeft voor elke Harry Potter fan wat wils! 

The Wizard Store – Onderstraat 51

3. Cadeauwinkel - Mus in een Plas

Ga je in Gent winkelen voor een cadeau, dan ben je bij Mus in een Plas aan het juiste adres. Van leuke kaarten tot mooie beeldjes. Van droogbloemen tot tasjes. Deze cadeauwinkel vind je in de leuke Serpentstraat. De perfecte winkel wanneer je op zoek bent naar een verjaardagscadeau, Moederdag cadeau of je iemand spontaan wilt verrassen. 

Mus in een Plas – Serpentstraat 22

Tips Gent Winkelen

4. Boekwinkel - Atlas en Zanzibar

Boekwinkel Atlas en Zanzibar werd in 1993 geopend door ervaren reizigers, met een hart voor trek-, klim-, en fietsvakanties. Hier haal je de mooiste reisboeken, de tofste landkaarten en de handigste routeplanners. Een walhalla voor elke reislustige. Ben je van plan om binnenkort een reis te maken en wil je daarvoor nog alle informatie verzamelen? Dan is dit the place to be! 

Boekwinkel Atlas en Zanzibar – Kortrijksesteenweg 19

5. Boekwinkel - De Kaft

De Kaft is een tweedehandsboekwinkel in Gent. Het is een kleine en overzichtelijke boekwinkel waarbij je heel veel keus hebt uit verschillende genres. Ga je voor een roman of kies je toch voor een waargebeurd verhaal? De Kaft vind je in een hele leuke straat van Gent waar je veel ontbijt- en lunchplekjes hebt. Ga lekker met je nieuwe boek op het terras zitten en geniet!

De Kaft – Nederkouter 8 

6. Kledingwikel - ANKR.

Ben je nog op zoek naar een leuke outfit, dan ben je bij  ANKR. aan het juiste adres. Deze Noorse concept store heeft heel veel leuke kleding, sieraden en tassen in huis, maar ook accessoires voor je woning. Je vindt er vrouwen- en kinderkleding. Van leuke zwierige jurkjes tot aan een chique pantalon voor naar werk.

ANKR. – Nederhout 109 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *