6x de leukste tips om te eten in Gent

6x de leukste tips om te eten in Gent

Met deze tips om te eten in Gent weet je zeker dat je een leuk plekje hebt om te ontbijten, lunchen of dineren. Ontbijtjes waarbij je buiten in de zon kan zitten in de binnentuin. Of ga je voor een all-day-breakfast lunch met een stapel heerlijke pancakes. Geniet van een uitgebreid diner voor twee, waarbij je samen de gerechten deelt. Hoe dan ook, met deze lijst kan je niet verkeerd kiezen. 

Ontbijt en lunch in Gent

1. STEK Gent

Iedereen die dol is op planten opgelet! Want STEK Gent is dan zeker de plek waar je naartoe wilt. Bij STEK begeef je je in een urban jungle waar je heerlijk kan ontbijten en lunchen. Kies voor een uitgebreide ontbijtplank of ga voor een verfrissende acai bowl. Voor de lunch kan je kiezen uit lekkere broodjes en salades. STEK heeft ook een stadstuin waarbij je in het zonnetje kan genieten en een biertje kan bestellen. Als je het mij vraagt is STEK echt een top tip om te eten in Gent.

STEK Gent – Nederkouter 129

tips eten in gent
Eten in Gent Tips

2. Luv L'Oeuf

In dezelfde straat als STEK Gent zitten nog veel meer leuke tentjes waar je kan neerstrijken voor je lunch of ontbijtje. Zo ook bij Luv L’Oeuf. Hier heb je een all-day-breakfast. Bij Luv L’Oeuf zijn ze van mening dat de beste start van je dag een heerlijk ontbijt moet zijn, en hoe doe je dat beter dan op een fijne plek met de lekkerste smaken op je bord. Van deze ontbijtjes kan je ook genieten in de middag met bijvoorbeeld een Boozy Breakfast. Bij je ontbijt/lunch krijg je dan een Mimosa of een glaasje cava. Kies daarbij voor de lekkerste pancakes, French toast of smoothiebowl. Zeker een goede start van je (mid)dag! 

Luv L’Oeuf – Nederkouter 30

3. Norma

In een smal steegje in het centrum van Gent, vind je ontbijt- en lunchplek Norma. De menukaart van Norma is gebaseerd op de seizoenen en daarvoor kiezen ze alleen verse en pure ingrediënten. Een plek waar je heerlijk kan eten en drinken in Gent, met een beetje een Franse vibe en ze werken volgens de regel ‘balance is key’. Kies hier voor een uitgebreid ontbijt met pancakes, toast met zalm, scrambled eggs en meer. Of ga je voor een lunch met een frisse salade, The Famous Norma Burger of een quiche? De menukaart van Norma verandert met de natuur mee, dus je hebt vaak iets nieuws om uit te kiezen. 

Norma – Bennesteeg 20

Tips om te eten en drinken in Gent

4. BOON

Vegetarisch? Deze tip om te eten in Gent wil je dan niet missen. Bij lunchbar BOON word je even echt in de watten gelegd. Heerljike gerechten, waarbij je buiten op het terras kan zitten in de zon. Geniet van de drukte van Gent, terwijl je een hap neemt van je gezonde salade of heerlijke quiche. Sinds 2017 is BOON the lunchbar to be wanneer je in Gent bent. Ook kan je kiezen uit verschillende taartjes en zoetigheden. Niet alleen buiten op het terras is het heerlijk vertoeven, ook een plekje binnen in het mooie pand is zeker geen straf.

BOON – Geldmunt 6

Dineren in Gent

5. Beiruti

Wij kunnen niet stoppen met praten over het eten van Beiruti. Dit Libanese restaurant in Gent is een echte must om een keer te dineren. Hier kan je kiezen uit verschillende vaste menu’s, voor twee personen, waarbij je samen geniet van de Libanese keuken. Ook als je hier een keer alleen komt eet is er genoeg keus uit losse gerechten. Op je tafel krijg je deze uitbereid uitgeserveerd en dat is volop genieten. Bij de menu’s zitten warme en koude gerechten, zoals salades, dips, groenten en vlees die je eet met plat brood. Je kan ook kiezen voor een vegetarisch of glutenvrij menu. Het lekkerste Libanese eten in Gent, als je het mij vraagt. 

Beiruti – Voldersstraat 13

Tips restaurants Gent
Tips voor restaurants in Gent

6. La Malcontenta

Een absolute tip is dit restaurant in Gent. La Malcontenta is dé plek waar je naartoe wilt als je van tapas houdt. Hier maakt het niet uit wat je bestelt, je weet dat je je vingers erbij zult aflikken. Dit restaurant in Gent wordt gerund door twee broers, die hun roots hebben liggen op de Canarische eilanden. De menukaart verandert geregeld om zo de meest verse tapas te serveren, met seizoensgebonden groenten. 

La Malcontenta – Haringsteeg 7

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *