Maak een stedentrip met oud en nieuw naar één van deze leuke steden. Persoonlijk vind ik oud en nieuw een van de leukste feestdagen van het jaar. Met heel veel gezelligheid, vuurwerk en bubbels. Bij deze steden heb je een feestelijke optocht, knetterend vuurwerk en een onvergetelijke avond. Start het nieuwe jaar goed in één van deze bruisende steden.

1. Edinburgh

Vier oud en nieuw, ook wel Hogmanay genoemd in Schotland, in Edinburgh. Het Hogmanaystraatfeest is werkelijk een spektakel. Wandel tijdens de fakkeltocht mee met de menigte door het centrum van Edinburgh, terwijl doedelzakspelers en tamboers muziek spelen op de achtergrond. Bij het Edinburgh Castle kan je dansen op de muziek van DJ’s en muziekkanten. Om middernacht geniet je van de indrukwekkende vuurwerkshow. Luid het nieuwejaar de volgende dag in met een Loony Dook. De Schotse nieuwjaarsduik, waarbij je verkleed de rivier de Forth induikt. Gegarandeerd ga je met deze stedentrip voor oud en nieuw knallend het nieuwe jaar in.

steden oud en nieuw
oud en nieuw stedentrip

2. Sydney

Wat dacht je van een spetterend oud en nieuw feest in Sydney? Sydney behoort zeker tot één van de leukste steden om oud en nieuw te vieren. Rond 21.00 uur heb je de Harbour of Light Parade waarbij schepen die versierd en verlicht zijn vijftien kilometer door de haven varen van Sydney. De knetterende vuurwerkshow bij de Harbour Bridge staat in de top drie van grootste vuurwerkshows ter wereld. In totaal duurt de vuurwerkshow 12 minuten waarbij je vanaf Circular Quay, Bradfield Park, The Rocks en Darling Harbour het beste uitzicht hebt. Nadat je het nieuwe jaar knallend hebt ingeluid kan je nog tot in de late uurtjes genieten van verschillende feesten in de stad. Absoluut een stedentrip met oud en nieuw die je niet snel zal vergeten.

3. New York

In New York sta je met oud en nieuw, met miljoenen anderen, te kijken naar The New Year’s Eve Ball Drop bij Time Square. Om dit spectaculaire evenement mee te maken moet je wel een kaartje kopen. Iedereen krijgt z’n eigen vak toegewezen waarin je kan staan om The Ball Drop te bewonderen. Wil je liever een gratis plekje? Dan kan je ook op 40th & 39th Street staan. Heb je geen zin om in de kou te staan wachten, kies dan voor een boottocht tijdens oud en nieuw over de Hudson River. Vanaf het water kan je heel wat vuurwerk de lucht in zien gaan. Geniet van het uitzicht terwijl je aftelt voor het nieuwe jaar.

oud en nieuw stedentrip
oud en nieuw steden

4. Parijs

Parijs is een leuke stedentrip voor oud en nieuw in Europa. In deze romantische stad kan je op oudejaarsdag genieten van een diner met uitzicht in de Eiffeltoren. Bewonder daarna vanaf de Arc de Triomphe het betoverende nieuwjaarsvuurwerk. Wil je juist niet de drukte opzoeken met oud en nieuw, dan moet je bij de Notre Dame zijn. Hier kan je om 12 uur met elkaar proosten en daarna een café ingaan voor een nieuwjaars drankje. Wil je liever oud en nieuw op een andere manier vieren? Kies dan voor een nieuwjaarsfeest op een boot. Koop de tickets voor een feest ruim van tevoren, aangezien ze snel zijn uitverkocht. Terwijl je over de Seine vaart proost je met andere feestgangers op het nieuwe jaar.

Europa stedentrip oud en nieuw
steden om oud en nieuw te vieren

5. Londen

In de top 3 van beste vuurwerkshows met oud en nieuw vind je ook de stad Londen. Dit maakt het één van de leukste steden om oud en nieuw te vieren. Boven de Theems en bij de Big Ben kan je het vuurwerkspektakel aanschouwen. Maak een boottocht met de Theems City Cruise om het vuurwerk van nog dichterbij te bekijken. Luid op een originele manier het nieuwe jaar in bij Hyde Park of Somerset House waar je op de schaatsbaan de jaarwisseling kan doen. Hier heb je een winter wonderland thema met sprookjesachtige lichtjes en glazen bubbels om mee te proosten. Start 1 januari goed door deel te nemen aan de New Year’s Day Parade, waarbij je door de versierde straten van Londen loopt. Kortom, een stedentrip voor oud en nieuw die je niet wil missen.

leuke steden europa oud en nieuw

6. Berlijn

Natuurlijk staat Berlijn al bekend als hippe stad met een bruisend nachtleven. Gelukkig komt dat ook tot zijn recht tijdens oud en nieuw. Want niet alleen kijk je hier je ogen uit tijdens het grootste open-air evenement ter wereld, maar je kan ook genieten van de live bands en DJ’s bij de Brandenburger Tor. Wil je op een rustigere plek staan, dan kies je voor Alexanderplatz, Potsdamer Platz of de Spree oever. Clubs waar je na de vuurwerkshow naartoe kan zijn Kulturbrauwerei en Alten Münze.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *