Deze leukste kerstmarkten van Nederland vind je door heel het land. Tijdens de feestdagen wil je leuke decoraties voor in huis, glühwein drinken en gezellig bij het kampvuur zitten. Dan ben je bij deze kerstmarkten aan het juiste adres! Wat dacht je van een rondje op de schaatsbaan of een ritje in het reuzenrad? Dit zijn kerstmarkten in Nederland die je niet wil missen.

1. Kerstmarkt Valkenburg

In Kerststad Valkenburg vind je één van de leukste kerstmarkten van Nederland. Naast heel veel leuke kraampjes en gezelligheid heeft deze kerstmarkt ook een reuzenrad en schaatsbaan. De kerstmarkt vind je in de grotten die heel sfeervol zijn ingericht en absoluut een bezoek waard zijn. ’s Avonds kan je in Valkenburg de lichtjesoptocht bewonderen die door de stad loopt. Maak tijdens je bezoek ook een ritje in de rodelbaan. Genoeg te doen dus bij deze kerstmarkt in Nederland. Je kan Kerststad Valkenburg gratis bezoeken.  

Kerstmarkt Nederlands

2. Het Amsterdamse Winterparadijs

In de wintermaanden wordt RAI Amsterdam omgetoverd tot het Amsterdamse Winterparadijs. Hier kan je binnen en buiten schaatsen en speel een potje curling met vrienden en familie. Neem een kijkje bij het ijstheater met shows van onder andere Hans Klok en Victor Mids. Spring in het reuzenrad of duik weg bij de sneeuwballenbaan. Bij deze kerstmarkt in Nederland geniet je van een betoverend winterfeest. Voor het Amsterdams Winterparadijs heb je toegangskaartjes nodig die je via de website kan kopen.

Kerstmarkt Amsterdam Winterparadijs

3. Christmas Fair, Kasteel de Haar

De grootste kerstmarkt van Nederland vind je in Utrecht op een sprookjesachtige locatie, namelijk bij Kasteel De Haar. Bij deze Country & Christmas Fair vind je diverse kraampjes met kerstcadeaus, sierraden, outdoor kleding en nog veel meer. Je hebt een week de tijd om hier de sfeer te komen proeven. Bewonder heel veel kerstbomen met lichtjes en geniet van glühwein, poffertjes en het Dickens-Koor. Voor het bezoeken van de Country & Christmas Fair heb je en entreeticket nodig die je vooraf moet kopen.

4. Dickens Festijn Deventer

Twee dagen in december wordt Deventer omgetoverd tot de stad van Charles Dickens. Het Dickens Festijn vind je in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. 950 personages van de boeken van Charles Dickens doen mee aan dit Festijn om de boeken tot leven te laten komen. Doe mee met de hoorspelwandeling of breng een bezoek aan de voorstelling. De toegang tot het Festijn is gratis, maar er is wel een wachtrij die kan oplopen tot 1,5 uur. Wees er dus vroeg bij om de drukte voor te zijn. Naast het Dickens Festijn heb je ook kerstmarkten, kerstconcerten en kerstkoopzondag. Genoeg kerstigs te doen dus bij deze kerstmarkt in Nederland.

leuke kerstmarkten in Nederland

5. Winterwelvaart Groningen

Laat je betoveren door verlichte schepen, idyllische kerstkraampjes en verschillende optredens tijdens Winterwelvaart, dé kerstmarkt van Groningen. Je vindt deze kerstmarkt op het A-kwartier en in Museum aan de A. Een weekend lang kan je van deze mooie kerstmarkt genieten en alles er omheen. Er zijn 20 verlichtte schepen, sfeervolle muziek en andere leuke evenementen. De toegang tot deze kerstmarkt is vrij van entreekosten.

mooiste kerstmarkt nederland

6. Magisch Maastricht

De hele maand december kan je genieten van Magisch Maastricht. De Vrijthof heeft lichtjes in alle bomen, maak een ritje in het reuzenrad en maak daarna een pirouette op de schaatsbaan. Daarnaast zijn er chalets en is er een knusse kerstmarkt waar je al je kerstinkopen kan doen. In de stad zijn diverse wandelingen die je kan maken zoals de lichtjesroute en kerststallen route. Een kerstmarkt in Nederland die alles uit de kast trekt voor deze betoverende tijd van het jaar.

kerstmarkt nederland
mooiste kerstmarkt nederland
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *