Je backpack inpakken, hoe doe je dat precies? Je gaat op reis en neemt heel wat spullen mee. Belangrijk is dan om dit allemaal zo efficiënt mogelijk in je backpack te stoppen. Zo krijg je minder snel last van je rug, nek en schouders. Een goed ingepakte backpack zorgt ook voor stabiliteit en bewegingsvrijheid. Ga dus snel aan de slag met deze tips!

1. Pak met een plan

Pak je backpack in met een plan in gedachten, zodat je gemakkelijk bij de spullen kunt komen die je vaak nodig hebt. Dit bespaart tijd en frustratie. Met dat plan ben je natuurlijk al bezig, anders bekeek je deze tips niet. Verzamel eerst alle spullen die je mee wilt nemen. Je hoeft bijvoorbeeld niet alle paracetamol mee te nemen uit het doosje of 4 paar schoenen. Wanneer je al het nodige bij elkaar hebt verzameld kan het inpakken van je backpack beginnen. Leg de zwaarste spullen op een stapel, de lichtste spullen die je direct nodig kan hebben en vervolgens maak je een derde stapel met licht zware spullen die je niet direct hoeft te gebruiken.

backpack inpakken tips
backpack inpakken indeling

2. Begin met de zwaarste items

Voor het inpakken van je backpack begin je met de zwaarste spullen. Pak de zwaarste items zo dicht mogelijk tegen je rug in, in het hoofdvak van je backpack. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het dragen van je backpack. De meest lichte spullen die je meeneemt gaan in het bovenste vak. Het beste is om hier spullen in te doen die je snel nodig hebt. Denk daarbij aan je paspoort, EHBO-kit en je zaklamp. Tot slot gaan in het onderste vak van je backpack middelzware spullen. Hierdoor wordt het gewicht beter verdeeld. 

3. Check het gewicht

Weeg de backpack voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat je niet teveel meeneemt en dat het gewicht verdeeld is. Een backpack moet nooit zwaarder zijn dan 25% van je eigen lichaamsgewicht. Vaak koop je tijdens je reis ook nog wat dingen onderweg dus houd daar rekening mee. Is je tas namelijk te zwaar, dan is het vaak best prijzig om spullen terug te sturen en zonde om het weg te gooien. Tijdens jouw reis kan je altijd nog een extra shirt of trui aanschaffen. Dus neem liever te weinig mee dan teveel. Het kan zo zijn dat je je backpack een aantal keer in en uit moet pakken voordat je op het juiste gewicht en de perfecte indeling zit.

4. Rol je kleding op

De beste tip voor het inpakken van je backpack is je kleding oprollen. Door je kleding op te rollen bespaar je heel veel ruimte. 

5.Gebruik packing cubes

Gebruik packing cubes om je kleren in op te rollen. Je weet dan per cube precies welke je nodig hebt om jouw bikini, shirt of ondergoed te vinden. Het bespaart ruimte en houdt je spullen droog. Wat een andere variant van de packing cube is, is een vacuümzak. Hier kan je al je kleren instoppen en deze vacuüm zuigen zodat je een klein pakketje hebt.

hoe zwaar mag een backpack zijn?
inpakken backpack tips

6. Maak gebruik van de buitenzakken

Gebruik de buitenzakken van de backpack voor snel toegankelijke spullen zoals eten, drinken en een regenjas. Zo voorkom je dat je met veel trek nog lang moet graaien in je tas op zoek naar eten. Of dat je in een regenbui drijfnat wordt.

7. Maak gebruik van elastische banden & haken

Gebruik de elastische banden om spullen aan de buitenkant van de rugzak vast te maken. Denk daarbij aan een trui, slippers of een reis handdoek. Dit zijn spullen die je snel wilt kunnen pakken, maar vaak niet passen in het bovenste vak. Ook na het strand is het handig om je natte handdoek niet in de tas te doen, maar met de elastieken banden aan je tas vast te maken. Zo wordt de handdoek sneller droog en de rest van je kleding niet nat. Bevestig ook 2 á 3 haken aan je tas waar je makkelijk je slippers of een waterfles aan vast kan klikken.

Indeling backpack inpakken

8. Zorg voor extra opbergruimte

Breng een extra tas of zak mee voor afval of vuile kleren. Met een waszak weet je precies in welke tas al jouw vuile was zit, die je handig mee kan nemen naar het washok. Een extra tas is handig voor wanneer je boodschappen gaat doen of je iets apart wilt inpakken.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *