Er is genoeg vermaak wanneer je een dagje in Breda besteedt. Van lekker lunchen tot de natuur in. In deze stad met heel veel kunst hoef jij je niet te vervelen. Breda heeft een mooie combinatie van oud en nieuw die jij kan gaan ontdekken! Lees hier alle tips die je niet wilt missen wanneer je een dag in Breda doorbrengt. 

1. Mastbos

In het Mastbos, dat tegen de stadsrand van Breda aanligt, kan je uren ronddwalen. Het bos heeft ook wel de bijnaam ‘achtertuin van Breda’ en is in 1515 aangelegd door Hendrik III van Nassau. Daarom behoort dit bos tot één van de oudste van Nederland. In het bos vind je bomen die meer dan 500 jaar oud zijn en als je goed kijkt kan je vossen en reeën tegenkomen. Het Mastbos wil je zeker niet overslaan wanneer je een dag in Breda bent. 

Breda tips voor wat te doen - reisblog travelnote

2. Lunchen bij In Kannen en Kruiken

Bij In Kannen en Kruiken kan je heerlijk buiten zitten in de stadstuin, maar ook binnen is er een gezellige sfeer. Voor een ijskoffie en de lekkerste wentelteefjes van Breda zit je hier goed. Daarnaast hebben ze lekkere broodjes en salades. Gelukkig heeft Breda nog heel veel meer leuke terrasjes waar je lekker kan lunchen zoals, Inspire en PuiCk allemaal gelegen aan de Veemarktstraat. Liever ’s avonds lekker dineren in deze stad? Bekijk dan deze tips voor uit eten in Breda

3. Winkelen in Breda

Er valt genoeg te winkelen wanneer je een dagje in Breda bent. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Boutique Happy Hippies, wandel door de Houtmarkt Passage en loop naar binnen bij UNC. Andere leuke winkels die je niet wilt missen wanneer je in Breda bent zijn: Lila the store, De Nieuwe Winkel en Brandpunt. 

4. De Grote Kerk bezoeken

De Grote Kerk van Breda is het middelpunt van de stad en behoort tot de vier grootste monumenten van Brabant. Je kan de kerk gratis bezoeken, met een audiotour, en de tentoonstelling van Nassau bekijken. De Prinsenkapel van de Grote Kerk is het mausoleum van de Nederlandse koninklijke familie Nassau-Dillenburg. Je kan voor 7,50 euro ook de 95 meter hoge toren beklimmen en moet daarvoor 287 traptreden trotseren. Bekijk hier de tickets voor het beklimmen van de Grote Kerk in Breda. Misschien is dit wel het hoogtepunt van jouw dagje in Breda. 

5. The Blind Walls Gallery bewonderen

De Blind Walls Gallery is een kunstproject waarbij het verleden, heden en de toekomst van Breda is weergegeven in de vorm van street art. Meer dan 90 kunstwerken, tijdelijk en permanent, geven de stad meer kleur en beelden verschillende verhalen uit die gemaakt zijn door lokale en internationale kunstenaars. Heel wat street art vind je bij Molsparking. Wil je geen enkel kunstwerk missen, dan is het handig om te kijken op de plattegrond van Blind Walls Gallery. Of laat je verrassen tijdens een wandel-, fiets- of privé tour van de Blind Walls Gallery die je kan reserveren vanaf 17,50 euro.

Een dag in Breda - tips om te doen

6. Door de singel van Breda varen

Je kan ook op verschillende manier Breda ontdekken vanaf het water. Zo kan dat per kano, sloep of zelf met een supboard. Als je gaat varen met een sloep kom je langs de Haven, Spanjaardsgat, KMA en het Valkenbergpark. Kijk hier voor de verhuur van een sloep of supboard in Breda. Wil je Breda per kano ontdekken dan kost dat 10 euro per persoon. Op een zonnige dag is dit een gegarandeerd succes tijdens jouw dagje in Breda. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt via A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *