Een dagje Brugge verkennen? Brugge is een hele leuke stad om doorheen te wandelen. Je hebt er veel mooie bezienswaardigheden, leuke plekken om te lunchen en idyllische straatjes om doorheen te wandelen. Met deze tips geniet je volop van deze stad. 

1. Bewonder de Grote Markt

Ga je een dagje naar Brugge dan neem je natuurlijk een kijkje bij de Grote Markt. Dit historisch centrum van Brugge staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst, want je vindt er een aantal van de meest bekende monumenten van de stad. Zo kijk je hier je ogen uit bij de gekleurde trapgevelhuisjes die je vindt aan de noordkant van het marktplein. Niet te missen is natuurlijk de Belfort klokkentoren en tot slot staat er midden op het plein het standbeeld van de twee Vlaamse volkshelden, Jan Breydel en Pieter de Coninck.

Wat te doen in Brugge tips

2. Klim omhoog in de Belfort toren

De Belfort toren van Brugge vind je op de Grote Markt. Deze toren staat er al sinds de 12e eeuw en wordt ook wel de Halletoren genoemd. De Halletoren heeft zijn naam te danken aan de hallen onder de toren waar vroeger wol en lakens werden verhandeld. Pas later werd de 83 meter hoge toren erop gebouwd. Je kan de toren in om van boven te genieten van het uitzicht over Brugge. Een leuk uitje om te doen wanneer je in Brugge bent.

Doen in Brugge
Brugge wat te doen

3. Geniet van een heerlijke lunch

Besteed je een dagje in Brugge, dan wil je natuurlijk ook genieten van een lekkere lunch. Gelukkig zijn er in Brugge genoeg plekken waar je neer kan strijken in de middag. Zo namen wij plaats op het terras van NOMAD bij ’t Zand. Ander plekken waar je zeker eens naartoe moet gaan zijn:

  • That’s Toast – Dweersstraat 4
  • Kaffee Kamiel – Zilverpand 7
  • Urban Greenhouse – Mariastraat 13

Tip: kom je in het weekend in Brugge dan is het aan te raden om een plekje te reserveren bij een lunchtentje. Het is namelijk snel vol, zelfs buiten het hoogseizoen. Andere tips voor lunchen in Brugge lees je hier.

4. Neem een kijkje bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Zelfs als je niet zo van kerken houdt is de Onze-Lieve-Vrouwekerk een bezoekje waard wanneer je in Brugge bent. Deze kerk behoort tot één van de hoogste bakstenen gebouwen ter wereld. De kerk is van buiten te bewonderen, maar ook van binnen. In de kerk kan je onder andere het beeld ‘Madonna met kind’ zien, gemaakt van witmarmer door Michelangelo. Loop je langs de kerk heen dan kom je in de tuin terecht, waar je de Bonifaciusbrug hebt. Een zeer populaire plek onder toeristen.

5. Bekijk het Jan van Eyckplein

Wanneer je wilt genieten van de mooie straten en pleinen van Brugge, is het Jan van Eyckplein een absolute aanrader. Kijk je ogen uit bij alle mooie huisjes langs de Spiegelrei en sta even stil bij het beeld van Jan van Eyck. Vroeger stond dit plein bekend als het Bourgondisch Brugge, waar diverse handelaren vanuit heel Europa aanmeerde.

Dagje in Brugge
Tips voor een dagje Brugge

6. Wandel langs de Spiegelrei

Heb je het Jan van Eyckplein bekeken dan kan je nu verder wandelen langs de Spiegelrei. Brugge wordt ook wel ‘Het Venetië van het Noorden’ genoemd en bij de Spiegelrei komt die bijnaam helemaal tot zijn recht. Je hebt hier verschillende bruggetjes en idyllische huisjes. Een leuke tip voor een dagje in Brugge is om een boottocht te maken. Hierbij leer je de stad kennen vanaf het water en kom je langs mooie bezienswaardigheden.

7. Proef de chocola van Brugge

Chocoladeliefhebbers opgelet, want in Brugge kan je je hart ophalen. Naast diverse chocolaterieën vind je in Brugge ook het Chocolade Museum, genaamd Choco-Story. Hier leer je alles over de geschiedenis van chocola, hoe het wordt gemaakt en mag je natuurlijk ook wat proeven. Wil je liever langs verschillende chocolaterieën lopen, dan is dit een leuke wandelroute.   

Wat te doen in Brugge

8. Bezoek deze bierbrouwerijen in Brugge

Naast chocola staat Brugge ook bekend om zijn bieren. Daarom is het aan te raden om op een zonnige dag er eens lekker voor te gaan zitten en te genieten van een pilsje. Een aantal van de bier hotspots die je niet mag missen in Brugge zijn: ’t Halve Maantje, The Beerwall, De Garre en Café Le Trappiste.

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *