Hikers opgelet! In Huaraz heb je heel wat hikes met een adembenemend uitzicht. De één nog uitdagender dan de ander. Van ruig berglandschap tot aan meren met kraakhelder water. Huaraz heeft ons aangenaam verrast! Een stad met een authentiek centrum en waar je avontuurlijke dagtochten kan maken. Lees hier wat Huaraz allemaal te bieden heeft.  

Wat te doen in Huaraz Peru

Wij vonden Huaraz een hele leuke plek, omdat het naast avontuurlijk hiken ook een authentieke Peruaanse sfeer heeft. Hier zie je de Peruanen in klederdracht, er zijn een stuk minder toeristen en daarnaast kan je makkelijk de natuur opzoeken. 

huaraz tips
hikes huaraz

Hiken vanuit Huaraz

Huaraz is het walhalla voor hikers. Er zijn namelijk veel verschillende hikes die je kan doen vanaf deze stad. Zo deden wij de welbekende Laguna 69. En bewandelden we daarnaast het pad naar Laguna Rocotuyoc en Laguna Churup. Stuk voor stuk zijn het prachtige hikes om te doen wanneer je in Huaraz bent. De één moet je doen met een tour, terwijl je de ander makkelijk op eigen houtje kan bewandelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer hikes in Huaraz. Zo heb je ook meerdaagse hikes die je kan doen, zoals de populaire Santa Cruz hike. 

hiken huaraz
huaraz hiken

Voordat je naar Huaraz gaat is het goed om te kijken met welke maatschappij je sommige hikes wilt doen. Je bent vaak lang onderweg om bij de start van sommige hikes te komen. De beste aanbieder in Huaraz voor hiken is Akilpo. Zij bieden daghikes aan naar Laguna 69, Churup en Paron, maar ook meerdaagse hikes. De hikes van Akilpo zijn duurder dan de andere aanbieders, maar ook echt veel beter. Ga je met een andere organisatie dan is de kans groot dat de gids alleen Spaanstalig is. 

huaraz hikes

Natuurlijk is het ook leuk om op eigen houtje te gaan ontdekken. Dan is Laguna Churup de beste keus. Het is een busrit (colectivo) van 45 minuten en kost rond de 10 soles. Je stapt uit bij Pitec waar de hike start. Hier moet je entree betalen tot het park. Dit kost rond de 30 soles voor een dagticket. 

Bezoek Mercado Central de Huaraz

Wanneer je in Huaraz bent is het een aanrader om naar de centrale markt te gaan. Je vindt hier allerlei lekkernijen en krijg je ook een stukje van de Peruaanse cultuur mee. Je merkt dat Huaraz een stuk minder toeristisch is dan de andere plekken die je bezoekt in Peru. Koop op de markt heerlijke passievrucht en kijk je ogen uit. 

huaraz peru
tips huaraz

Wandel naar het uitzichtpunt

Nog een hike die leuk is om te doen wanneer je in Huaraz bent, is naar Mirador de Retaqeua. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je uit over bergtoppen en de stad. Het is een wandeling die je kan doen vanaf het centrum. Vanaf het centrum ben je ongeveer 2 uur aan het wandelen naar de top. Boven op de berg heb je een restaurantje waar je wat kan eten en drinken. 

Restaurants in Huaraz

Van al dat hiken en ontdekken krijg je natuurlijk enorme trek. Huaraz heeft een aantal leuke cafés waar je terecht kan. Dit zijn onze favorieten:

  • Café Andino – leuke plek met terras
  • California Café –  overheerlijke pancakes
  • Mamma Mia Huaraz – voor heerlijke koffie en meer!

Overnachtingen Huaraz

Op zoek naar een fijne overnachting in Huaraz? Onze aanraders zijn Selina Huaraz. Waar je lekker kan ontbijten, een leuke sfeer hebt in het hotel/hostel en ook heerlijke pizza’s kan eten ’s avonds. Een andere goede overnachting in Huaras is Sosa House Eco Hotel Boutique. Deze fijne overnachting ligt vlakbij het centrum. Hier heb je ruime kamers, vriendelijk personeel en start je de dag met een lekker ontbijt. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen