Wat waren wij aangenaam verrast door wat de stad Lima allemaal te bieden heeft. Heel veel street-art, leuke cafés en mooie parken. Lima, en dan vooral de wijk Miraflores, is een moderne stad waar je zeker veel leuks kan beleven. Lees hier over de meest creatieve wijk, de leukste lunchplekken en wat je allemaal kan doen in Lima. 

7x Bezienswaardigheden Lima Peru

Lima heeft bijna 11 miljoen inwoners en is vaak het startpunt van je reis. Hier ontdek je de ‘moderne Peruaanse cultuur’. Kijk om je heen en geniet van de kleurrijke muurschilderingen, de oude gekleurde auto’s die door de straten sjezen en hou je ogen open voor kolibries. Lees hier welke plekken je kan ontdekken in Lima. 

lima wat te doen
wat te doen in lima peru

1. Wandel door Miraflores

Als je in Lima bent verblijf je waarschijnlijk in de wijk Miraflores of Barranco. Miraflores is de meest veilige wijk in Lima en daarnaast ook een hele mooie wijk. Wandel door de straten en kom heel veel mooie street-art tegen en veel leuke cafés om een koffietje te drinken. In het centrum kan je de shopping mall Falabella inlopen of ga winkelen bij Plaza San Miguel. Straten die wij leuk vonden om doorheen te lopen waren Calle Alcanfores met leuke restaurantjes om te lunchen en Calle Cantuarias waar je op elke hoek wel mooie muurschilderingen kan vinden. 

lima tips wat te doen
peru lima wat te doen
peru lima tips

2. Neem een kijkje bij Parque Del Amor

Parque del Amor wordt ook wel het Gaudí park genoemd, vanwege de banken van mozaïek. Het is een klein parkje, maar wel leuk om even een kijkje te nemen. Dit ‘Park van de Liefde’ is op Valentijnsdag geopend in 1993. In het midden heb je een groot beeld van een zoenend stel. Het beeld heet El Bos, de Kus, wat gemaakt is door de Peruaanse kunstenaar Victor Delfin. Vanaf het park heb je prachtig uitzicht over de zee en zonsondergang. 

3. Street-art bij Barranco

Naast Mirraflores kan je ook de wijk Barranco gaan verkennen. Ook hier vind je leuke restaurants en cafés om neer te strijken. Daarnaast staat Barranco bekend als de meest creatieve wijk en dat zie je ook terug op straat in de vorm van muurschilderingen, dansers en live muziek. Wandel vanaf Miraflores langs de kust naar Barranco en kom onderweg al wat muurschilderingen tegen. Voor de echte creatieve murals moet je naar de straat La bajada de Banõs, kijk onder de brug bij Parque Federico Villarreal en bij Puente de los Suspiros, de Brug der Zuchten. Doe een wens en loop de brug over terwijl je je adem inhoudt. Is het gelukt om je adem in te houden en de brug over te steken, dan komt je wens uit. 

tips wat te doen in lima peru
doen in lima tips

4. Katten aaien in Parque Kennedy

Kattenliefhebbers opgelet! In het John F. Kennedy park in Lima Peru ben je namelijk in de 7e hemel. Hier heb je allerlei katten die maar al te graag geaaid willen worden. Ga lekker zitten op een bankje en voor je het weet heb je een kat op je schoot. Daarnaast is het park leuk om doorheen te wandelen en zagen wij ook een kolibrie voorbij vliegen. Zeker een must om te doen als je van katten houdt! 

5. Wandel langs de kustlijn

Wij vonden het heel mooi wandelen door het park langs de kust. Dit is een plek waar Peruanen graag komen om te hardlopen, skaten, fietsen of rustig wandelen met de hond. In het park heb je ook een kleine Chinese tuin en kan je een kijkje nemen bij de vuurtoren. Daarnaast vind je hier ook de plek waar alle paragliders starten die je dagelijks in de lucht ziet hangen. 

bezienswaardigheden lima peru
lima peru tips wat te doen

6. Dagtrip: Paracas - Ballastes Islands

Wil je een leuke dagtrip maken vanaf Lima dan is Paracas een aanrader. Met een tour kom je hier langs heel wat wildlife en kan je ook een Inca teken bekijken. Je zal zeehonden en diverse vogelsoorten zien zoals gieren, jan-van-gents en pelikanen. Het Inca teken die je onderweg zal zien is het enige teken dat bij zee gevonden is.  

peru lima tips wat te doen

7. Dagtrip: Huacachina

Combineer je dagtrip naar Paracas met een tour naar Huacachina. Dit is een stad in de woestijn en vanaf hier kan je met de zandbuggy de zandbergen gaan verkennen. Vergis je niet want hier zit flink wat vaart in. Ook gaan de sandboards mee zodat je van de bergen af kan glijden. Een leuke dagtrip om te maken wanneer je in Lima bent. Wij deden deze tour met Escape from Lima

lima peru bezienswaardigheden
lima peru

Restaurants in Lima

Miraflores barst van de leuke cafés en restaurants. Op elke hoek vind je wel een fijne plek om wat te eten. Hier een lijstje met onze favorieten;  

  • Mó.café Angamos (heerlijk eten en leuke sfeer)
  • Rutina (aanrader voor ontbijt en lunch)
  • Beso Creperia (kijk uit over de zee, terwijl je een heerlijke crépe eet)
  • Milenaria Cafe (favoriet voor ontbijt)
  • Restaurante Contraste Lima  (luxe Peruaanse gerechten)
lima peru bezienswaardigheid
lima peru tips om te doen

Overnachtingen Lima

Wanneer je in Lima bent kies dan voor een overnachting in de wijken Miraflores of Barranco. Wij verbleven in Miraflores en hadden een hele fijne overnachting bij Selina. Hier kan je overnachten in het hostel, maar ook het hotel. Daarnaast heeft het een goede locatie, in de buurt van de stad en dichtbij de kust. 

Wil je liever in de creatieve wijk Barranco overnachten dan is Villa Barranco een fijne uitvalsbasis. Hier kan je fietsen huren, zit je in een veilige en rustige straat en hebben de kamers airconditioning. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *