Met deze rondreis route door Slovenië, geniet je van een aantal prachtige plekken die dit land te bieden heeft. Slovenië heeft mooie natuur om te ontdekken, zoals het Triglav Nationaal Park. Ook de steden zoals Bled en Ljubljana zijn leuk om te bekijken. En ondanks dat de kust van Slovenië maar heel klein is, is het toch de moeite waard om te bezoeken. Lees hier alles over een roadtrip door Slovenië. 

Roadtrip route Slovenië voor 1,5 week

Voor deze roadtrip route door Slovenië kan je 1,5 week uittrekken. Dan heb je zeker nog niet het hele land gezien, maar wel een aantal mooie highlights. Voor deze route heb je minimaal 1 week nodig, anders slaap je overal maar 1 nacht en moet je de volgende dag weer door. Zeker in de zomer wil je wat langer genieten van plekken als Bled, Ljubljana en Piran. Deze route kan je ook makkelijk in twee weken doen om extra te genieten. 

rondreis slovenie roadtrip

Start van jouw rondreis door Slovenië

Als je zoals wij vanuit Nederland met de auto bent gekomen begint jouw Slovenië roadtrip in Bled. Je rijdt dan door Duitsland en Oostenrijk en bent ongeveer 15 uur onderweg. Het is een flinke rit waarbij wij een overnachting onderweg hebben gedaan. Voor wie met het vliegtuig naar Slovenië gaat start deze rondreis in Ljubljana. Dan kan je op het vliegveld een auto huren en jouw Slovenië roadtrip beginnen. Lees hier meer informatie over de plekken die je allemaal bezoekt tijdens deze roadtrip. 

slovenie rondreis
rondreis slovenië
rondreis route slovenie

Bled

Bled ligt het dichtstbij de grens van Oostenrijk en daarom start hier jouw rondreis door Slovenië. Bled heeft heel veel mooie wandelroutes en leuke uitjes die je buiten de stad kan doen. Geniet van een wandeling langs het meer van Bled en neem een verfrissende duik. Natuurlijk kan een bezoekje aan het Triglav Nationaal Park niet ontbreken. Lees hier alles over wat er te doen is in Bled. Vlakbij Bled heb je leuke overnachtingen zoals Ribno Glamping, Puzman Farm Glamping en Glamping Bizjak

Ljubljana

Vanaf Bled is het minder dan een uur rijden naar de hoofdstad Ljubljana. Hier heb je heel wat bezienswaardigheden, leuke eetgelegenheden en fijne overnachtingen. Wandel over de Drakenbrug, neem een kijkje bij het kunstzinnige Metelkova en geniet van een heerlijk 5-gangendiner bij Landerik. Geniet twee dagen van Ljubljana en rij daarna door naar de volgende bestemming. Alle tips voor Ljubljana lees je hier. 

Kočevje

Van Ljubljana ben je iets meer dan een uur onderweg naar Kočevje. Deze plek staat bekend om zijn oerbossen waar je beren, wolven en lynxen kan spotten.  Je hebt verschillende routes die je hier kan bewandelen, zoals de lynxen route van 2,7 kilometer. Maak ook een wandeling langs het meer van Kočevje of ga mee met een berenspot tour. Na een aantal mooie wandelingen kan je door naar de volgende plek van deze rondreis door Slovenië. Een outdoordag in Kočevje is genoeg om van deze plek te genieten. 

rondreizen slovenie
slovenie rondreizen

Piran

Piran is een leuke havenstad aan de kust van Slovenië. Dit is de ideale plek om even te relaxen van je roadtrip door Slovenië. Neem een duik in zee, bekijk de oude vuurtoren, drink een drankje op het plein en neem een kijkje bij buurstad Izola. Hier ben je minimaal twee dagen. In Piran hadden wij een leuke overnachting bij Pachamama

slovenie roadtrip
roadtrip slovenie
rondreis slovenie route

Kobarid

Van Piran rijd je door richting Kobarid, waarbij je onderweg een stop maakt bij de Tolmin kloof. Dit vonden wij één van de hoogtepunten van onze roadtrip. Het is een prachtige kloof met helder water, watervallen en smalle bruggetjes. Vervolgens rijd je naar Kobarid waar je een overnachting hebt op de camping of in een glamping huisje van Kamp Koren Kobarid. Deze camping heeft verschillende activiteiten die je kan doen op de Soča rivier. Je kan er raften, kajakken maar ook paragliden. De camping heeft ook een sauna en de mogelijkheid tot het huren van een fiets. Hier ben je twee nachten om de volgende dag door te rijden naar Bled. Vanaf Bled rijd je weer terug naar Nederland, of wanneer je in Ljubljana begonnen bent rijd je door naar deze hoofdstad. 

reisroute slovenie

Hoeveel kost een rondreis door Slovenië?

Slovenië is een goedkoop land om doorheen te reizen. De kosten voor eten en overnachtingen liggen een stuk lager dan die in Nederland. Naast het mooie landschap en de leuke steden maakt dit het perfecte land om doorheen te reizen. 

Vlucht retour Ljubljana: retourvlucht 100 – 250 euro
Hotel: per nacht 40 – 70 euro
Auto huren: 200 – 300 euro
Lunch: 10 – 20 euro per dag
Avondeten: 10 – 30 euro per dag
Bezienswaardigheden: 5 – 15 euro per dag

Wanneer je in Slovenië rondreist geniet je vooral van de natuur. Je zal veel wandelingen maken en daardoor heb je weinig kosten aan bezienswaardigheden. Aan een rondreis door Slovenië met de auto zal je ongeveer tussen de 1000 en 1200 euro uitgeven in 1,5 week. Wil je daarop besparen dan kan je er in de zomer voor kiezen om te kamperen en koop je lunch en avondeten zoveel mogelijk in de supermarkt. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *