De mooiste plek in Slovenië vonden wij de Tolmin kloof. Wij wandelden hier buiten het hoogseizoen en hadden de kloof bijna helemaal voor onszelf. We hebben onze ogen uitgekeken en raden ook zeker aan om een bezoekje te brengen bij de Tolmin kloof wanneer je in Slovenië bent. Één van de mooiste bezienswaardigheden in Slovenië. 

Wandeling door de Tolmin kloof

De Tolmin kloof, ook wel de Tolmin Gorge genoemd, is onderdeel van het Triglav Nationaal Park. De kloof is ontstaan door de rivier Tolminska. Wandel over smalle bruggetjes, kijk uit over het helderblauwe water van de rivier en loop langs rotsen die met mos begroeid zijn. Je begeeft je werkelijk in een sprookjesachtige omgeving. Toen wij aankwamen bij de kloof zagen we zelfs een hertje oversteken. De Tolmin kloof is minder druk bezocht dan de Vintgar kloof. De Vintgar kloof is namelijk de bekendste kloof van Slovenië en ligt vlakbij Bled. Doordat de rust bewaard is gebleven bij de Tolmin kloof, kan je volop genieten van de natuur.

Tolmin kloof slovenie
tolmin kloof bezoeken

De Tolmin kloof bezoeken

Wanneer je de Tolmin kloof gaat bezoeken moet je eerst weten waar je kan parkeren. Het is namelijk lastig om bij deze plek te komen zonder auto, dus die moet je wel tot je beschikking hebben. Er zijn twee parkeerplaatsen, P1 en P2. Parkeerplaats 1 is direct voor de ingang waar je betaalt om te parkeren. Parkeer je bij Parkeerplaats 2 dan is het gratis en ben je nog 15 minuten aan het wandelen om vanaf hier bij de ingang te komen. In het hoogseizoen (juli en augustus) is er een gratis shuttle bus, die je vanaf P2 naar de ingang brengt.

Bij aankomst bij de ingang kan je bij de entree een ticket kopen. Let wel op dat er in het hoogseizoen maar een beperkt aantal mensen naar binnen mogen. Daarom is het handig om voor je bezoek in het hoogseizoen online een ticket te kopen met een tijdslot.

In het park ben je ongeveer 1,5 uur aan het wandelen en is de route in totaal 2 kilometer. Er zijn weinig steile punten dus het is voor iedereen, met een beetje conditie, goed te doen. Sommige trappen zijn wel wat steiler omhoog, maar hebben allemaal een leuning om aan vast te houden. 

bezoeken tolmin kloof
tolmin gorge slovenie
slovenie tolmin kloof

Hoe kom je bij de Tolmin kloof?

De Tolmin kloof ligt in het Triglav Nationaal Park, vlakbij het dorpje Tolmin. Met de auto is de kloof makkelijker te bereiken vanuit het zuiden van Slovenië. Vanaf Bled of Bohinj moet je namelijk de route rondom de Triglav berg nemen waardoor je bijna 2 uur onderweg bent. Pak je de route vanaf Soča of Kobarid dan ben je ongeveer 30 minuten onderweg.

tips slovenie
wandelen tolmin kloof
travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *