Cusco Peru, de hoofdstad van de Inca’s. Vanaf hier kan je heel wat mooie plekken bezoeken. Maar Cusco heeft ook genoeg bezienswaardigheden om te bewonderen. Een stad met leuke restaurants, beschilderde straatjes en nog veel meer! 

6x Bezienswaardigheden Cusco Peru

Cusco is de oude hoofdstad van de Inca’s en rijk aan heel veel geschiedenis. Dat zie je nog heel goed terug in deze stad. In de architectuur, in de taal en in de verschillende bezienswaardigheden. Ontdek al het moois wat Cusco te bieden heeft. Hier lees je over 6 bezienswaardigheden in Cusco Peru die je niet mag overslaan.

peru cusco bezoeken
peru cusco tips

1. Wandel door de straten van San Blas

De leukste wijk in Cusco Peru is San Blas. Hier wandel je door pittoreske straten, zijn er kleine winkeltjes, leuke restaurants en mooie uitzichten. Deze wijk staat bekend als de kunstenaarswijk en dat zie je vandaag de dag nog steeds terug.

In de wijk San Blas kan je een kijkje nemen bij het San Blas plein, het Sapantiana Aqueduct, bewandel de trappen van de Siete Borreguitos Straat en bekijk het uitzicht vanaf het eind van de Tandapata Straat.

cusco peru tips
wat te doen in cusco peru

2. Neem een kijkje bij Plaza de Armas

Bij Plaza de Armas in Cusco Peru vind je prachtige kerken, restaurants en een klein parkje in het midden van het plein. Plaza de Armas betekent letterlijk ‘Het plein van de wapens’. Deze benaming komt uit Koloniale tijd toen de Spaanse soldaten met hun wapens bijeenkwamen op het plein. Voorheen was het plein de plek voor de Inca’s om hun goederen te ruilen. Een plek met heel veel geschiedenis. Neem een foto bij de waterfontein die is gedoneerd door New York na de aardbeving, neem een kijkje bij de kerk en kathedraal of bezoek het Inca Museum. 

doen in cusco peru
tips voor cusco peru

3. Bezoek een markt

In Cusco vind je een aantal markten, die zeker een bezoek waard zijn. Hier kan je allerlei spullen vinden, van prachtige kunst tot aan etenswaren. De Mercado Central de San Pedro markt is de meest bekende voor toeristen en maar een klein stukje lopen vanaf het centrum van Cusco. Mercado de Ttio staat bekend als de mooiste en schoonste markt van Cusco. Andere markten die je kan bezoeken zijn:

  • Mercado Wanchaq
  • Mercado San Blas
  • Mercado Vinocanchon
  • Mercado Cascaparo Chico
peru cusco
cusco peru bezoeken

4. Dagtrip: Rainbow Mountains

Vanaf Cusco gaan er verschillende aanbieders naar de Rainbow Mountains. Wij deden dat met de organisatie Salkantay Trekking. Zij staan in Cusco bekend als de beste touraanbieder. ’s Ochtends word je door hen opgehaald bij je overnachting om daarna met de gids door deze prachtige omgeving te wandelen. Lees hier alles over een dagje naar de Rainbow Mountains

cusco peru rainbow mountain
cusco peru humantay lake

5. Trip: Humantay Lake

Humantay Lake kan je ook vanaf Cusco bezoeken. Naast een dagtocht is het ook mogelijk om deze te combineren met je Machu Picchu tocht. Wij vonden het een prachtig meer om te bezoeken. Het is een flinke klim omhoog, maar dan word je ook beloond met een prachtig uitzicht over een kraakhelder meer. Bij ons zat Humantay Lake gecombineerd in onze reis naar Machu Picchu. Je kan ook kiezen voor deze tweedaagse hike naar Humantay Lake.

humantay lake peru cusco
peru cusco humantay lake

6. Trip: Machu Picchu

Wanneer je in Peru bent mag je Machu Picchu natuurlijk niet overslaan. Vanaf Cusco gaan er verschillende aanbieders naar deze plek die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je kan kiezen uit dagtochten en meerdaagse tochten naar Machu Picchu. Wij kozen voor het tweede wat een absolute aanrader is. Lees hier over onze meerdaagse hike naar Machu Picchu

cusco peru machu picchu

Restaurants in Cusco

Cusco is een geweldige stad om doorheen te dwalen. Ook leuk als je bij gezellige restaurantjes neer kan strijken voor lekker eten. Daarom een lijst met onze favoriete plekken voor ontbijt, lunch en avondeten. Of voor gewoon een heerlijke kop koffie. 

  • Pizzeria Carlo – heerlijke pizza in een knus restaurant
  • Local 25 – geweldig restaurant met heerlijk eten en leuke sfeer
  • Espresso 18 – koffie met een uitzicht in een leuke wijk
  • GreenPoint – ons favoriete restaurant met geweldig eten!
  • Qura – heerlijke plek voor ontbijt 
restaurants cusco peru
cusco peru restaurants

Overnachtingen Cusco

Vanaf Cusco beginnen heel wat tochten naar bijzondere plekken. Daarom heeft Cusco ook flink wat hotels en overnachtingen om uit te kiezen. Zo hadden wij een overnachting bij Casa Matara Boutique. Een geweldige overnachting met heerlijk bed en lekker ontbijt. Wil je een andere optie, kies dan voor Amaru Inca. Deze overnachting ligt wat dichterbij het plein van Cusco, met ook een heerlijk ontbijt. 

travelnote reisblog

Hi! Ik ben Margot en in 2020 heb ik A Travel Note opgericht. Na mijn opleiding communicatie ben ik met mijn backpack door Australië en Nieuw-Zeeland gaan reizen en heb daarna A Travel Note opgezet om al mijn reisverhalen te bundelen. Lees over de leukste bestemmingen, de gaafste restaurants en de beste travel hacks. 

Artikelen

Boek je vakantie

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Boek jouw reis

Wanneer jij jouw reis boekt bij A Travel Note krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niks extra’s! Win-win.

Leuk om te lezen